Νόστιμα και αρωματικά κουλούρια με ούζο, χωρίς βούτυρο και αυγά. Είναι νηστίσιμα και ταιριάζουν σε διατροφή χωρίς λιπαρά. Δοκιμάστε τα και θα σας ενθουσιάσουν.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ούζο με κρασί ή άλλο οινοπνευματώδες. Η επιλογή δική σας.
Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 10 λεπτά / Εύκολο
Λαδοκούλουρα ούζου χωρίς αυγά και βούτυρο
Από την Βάσω Κατσαρού Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 15 κουλούρια
1/2 κούπα ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/2 κούπα ούζο εκλεκτό
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
1/3 κ.γ. baking powder
1/3 κ.γ. μαγειρική σόδα
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το baking powder καθώς και την σόδα και ανακατεύουμε καλά και πάλι.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με μαυροσούσαμο ή σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
Μόλις βγουν από το φούρνο τα αραδιάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν χωρίς να κρατήσουν υγρασία.
Μικρά μυστικά
Τα κουλούρια φυλάσσονται σε μεταλλικό κουτί με ριζόχαρτο για να διατηρούνται πάντα φρέσκα.