Λαχανόρυζο με κόκκινο λάχανο

Tips

Ένα φαγητό comfort με χρώμα και νοστιμιά. Το κόκκινο λάχανο είναι υπερτροφή, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό. Είναι καλή πηγή βήτα καροτίνης, βιταμίνης C, μαγγανίου και η περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες είναι υψηλή. Έχει δράση αντικαρκινική, συμβάλει στην καλή καρδιαγγειακή λειτουργία και στη μείωση της χοληστερίνης. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και σε ανθοκυανίνες που συμβάλουν στην καλύτερη νοητική λειτουργία και στην συγκέντρωση.

Αυτός είναι ο λόγος που η Βάσω σαν γιατρός δημιούργησε για εμάς αυτή τη σύνθεση της συνταγής. Αν δεν πασπαλίσετε το λαχανόρυζο με τυριά τότε θα είναι ένα νόστιμο νηστίσιμο φαγητό, ιδεατό και για vegetarian ή vegan φίλους μας.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά  / Εύκολο

Λαχανόρυζο με κόκκινο λάχανο

Από την Βάσω Κατσαρού Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

 Υλικά για 4 άτομα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Μισό κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 ποτήρι ζεστό νερό

3 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα

Για το φινίρισμα επιλεκτικά

Φλοίδες Parmigiano Reggiano

150 γρ. τυρί κρέμα Κατίκι Δομοκού ή Φιλαδέλφεια

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής  

Σε κατσαρόλα σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το λάχανο, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ζεστό νερό και αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ελαφρά και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσέχοντας να έχει λίγο υγρό η κατσαρόλα γιατί θα το απορροφήσει.

Αν θέλουμε σερβίρουμε με παρμεζάνα σε φλοίδες και στη μέση μπορούμε να βάλουμε τυρί κρέμα Κατίκι Δομοκού ή Φιλαδέλφεια.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !