Μηλόπιτα με σταγόνες σοκολάτας

Tips

Το φθινόπωρο ζητά θαλπωρή ωραίες γεύσεις με άρωμα μήλου, που είναι στα καλύτερά του και θετική ενέργεια. Η σταγόνες σοκολάτας δίνουν γεύση ξεχωριστή και πρωτοτυπία.

 

Εμείς απολαύσαμε μηλόπιτα στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Βoulgari, μέσα στο Κάστρο Ιωαννίνων, που φημίζεται και για το πρωινό του.

Η συνταγή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Εύκολη

Μηλόπιτα με σταγόνες σοκολάτας

Από το ξενοδοχείο Βoulgari, Κάστρο, Ιωάννινα

2 μήλα κόκκινα

2 κ.σ. ζάχαρη

Kανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

2 αυγά

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 ml φρέσκο γάλα

80 γρ. βούτυρο, παγωμένο κομμένο σε κυβάκια

200 γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

1 φακελάκι τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Σε μία στρογγυλή φόρμα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες, χωρίς να ξεφλουδίσουμε, φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

Βάζουμε και ένα μικρό κυβάκι βούτυρο σε 4-5 σημεία και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.

Βροχηδόν προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου και χτυπάμε απαλά με τον γάντζο.

Ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα της ζύμης πάνω από τα μήλα και με τη μαρίζ ισιώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά και με ένα μαχαιράκι δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί, αλλιώς την αφήνουμε λίγο ακόμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και σε 10 λεπτά αναποδογυρίζουμε τη φόρμα.

Αφήνουμε να κρυώσει η μηλόπιτα καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Mικρά μυστικά

Αν θέλουμε βάζουμε πάνω από το μήλο λίγη μαρμελάδα μήλου ή φρούτων του δάσους για περισσότερη νοστιμιά και χρώμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !