Μήπως η αγάπη για τον σύντροφό σας εξατμίσθηκε;

Tips

Πολλές φορές μπερδεύουμε την αγάπη, με τον έρωτα και τη συνήθεια… Αν θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση απέναντι στον εαυτό μας υπάρχουν σημάδια που μας το αποδεικνύουν… Έτσι για να μην μπερδευόμαστε.

Εννοείται ότι με τα χρόνια ο έρωτας μπορεί να δώσει τη θέση του στην αγάπη, τη τρυφερότητα, το σεβασμό αλλά και τη συνήθεια, που η αλήθεια είναι ότι ροκανίζει τη σχέση…

Τα σημάδια που ξεκαθαρίζουν το τοπίο…

Τα ελαττώματά του ενοχλούν

Αν εκνευριζόμαστε και νοιώθουμε ότι τα τυχόν ελαττώματά του μας ενοχλούν, τότε κάτι τρέχει. Στην αρχή της σχέσης μπορεί κάποια από αυτά τα βρίσκαμε χαριτωμένα… τώρα όμως όχι.

Ίσως η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή από ότι την περιμέναμε. Γνωρίζοντας κάποιον κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι θα τον αλλάξουμε, θα τον φέρουμε στα μέτρα μας. Όμως αυτό δεν συμβαίνει ποτέ… αντίθετα με το πέρασμα του χρόνου, η κατάσταση επιδεινώνεται.

Αν μάλιστα φθάσετε να μην αξιολογείται τα προτερήματα του συντρόφου σας και να υπερτονίζεται τα ελαττώματα τότε η σχέση φθάνει προς το τέλος.

Ένα καζάνι που βράζει…

Αν ξαφνικά δεν μπαίνετε καν στον κόπο να αντιπαρατεθείτε μαζί του, για κάτι που σας ενοχλεί όπως παλιά, δεν σημαίνει ότι είναι καλό σημάδι.

Η απουσία διεκδικήσεων δεν σημαίνει ότι όλα καλά. Το αντίθετο φαίνεται ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον άρα … γιατί να ανταλλάξετε λόγια όπως παλιά.

Αν σκέφτεστε έτσι τότε η σχέση σας αρχίζει να χάνει.

Τα κοινά σχέδια και στόχοι

Κάθε ζευγάρι που είναι καλά κάνει σχέδια, βάζει στόχους. Αν δεν προγραμματίζουμε μαζί ή αν συνεχίζουμε να κάνουμε σχέδια για το μέλλον χωρίς να υπολογίζουμε και τον σύντροφό μας, τότε η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη ανάμεσά μας.

Μπορεί να μην θέλουμε να το παραδεχθούμε ή να το κρύβουμε και από τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά η βόμβα θα σκάσει…  Αν δεν υπάρχει θέση στα μελλοντικά σας σχέδια για τον σύντροφό σας τότε η σχέση επιδεινώνεται…

Αποφεύγεις τη σωματική επαφή

Όταν κάποιον άνθρωπο δεν τον θέλεις όπως παλιά, είναι έκδηλο στη γλώσσα του σώματος. Δεν τον αγκαλιάζεις, δεν τον πιάνεις από το χέρι … αποφεύγεις να βρεθείς στο ζωτικό του χώρο, κρατάς αποστάσεις … τότε ήδη μέσα σου «έχει φύγει»…

Κάποιες κινήσεις ίσως γίνονται μηχανικά … δεν τις νοιώθεις.

Δικαιολογίες για να είσαι μακριά …

Αν οι προτεραιότητές σου είναι άλλες και προσπαθείς συνεχώς να βρίσκεσαι περισσότερες ώρες στο γραφείο ή να επιζητάς την παρέα φίλων ή να προσπαθείς να βρεις δικαιολογία να φύγεις έστω για λίγες ημέρες αυτό σημαίνει ότι τα συναισθήματα φθίνουν…

Υπάρχουν δύο τρόποι αντίδρασης όταν η σχέση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ζυγίζουμε τα πράγματα και αποφασίζουμε τι θέλουμε.

Αν κάπου μέσα στην καρδιά μας υπάρχουν συναισθήματα και απλά αποφασίσουμε να μείνουμε λόγω καταστάσεων τότε συζητάμε μαζί του ή ακόμα και με έναν ειδικό. Είτε παίρνουμε στα χέρια μας την κατάσταση, είτε δεν κάνουμε καμία προσπάθεια γιατί δεν θέλουμε.

Αν η σχέση μας είναι πολύχρονη είναι φυσιολογικό να εμφανίζεται κούραση σε κάποια χρονικά διαστήματα. Είναι καλό να απομακρυνθούμε για λίγο πριν αποφασίσουμε οτιδήποτε, γιατί μπορεί να είναι καλό για τη σχέση.

Άλλωστε αν τα πάντα είναι δεδομένα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε.

Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσουμε αν αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !