Μοσχάρι με μανιτάρια και μακαρόνια

Τα μυστικά των Chef

Μια μούρλια γεύση, αγαπησιάρικη που σου ζεσταίνει την καρδιά.

Η ποιότητα του κρέατος μετράει πολύ, για να είναι μαλακό και νόστιμο. Η σάλτσα πρέπει να δέσει σωστά και στο τέλος μπορούμε να το πασπαλίσουμε, με το αγαπημένο μας χαρμάνι τυριών. Αν θέλουμε για διάφορους λόγους να αποφύγουμε το τυρί μπορούμε να το πασπαλίσουμε με φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Το μοσχαράκι θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο αν χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία άγριων μανιταριών που τα βρίσκουμε στα delicatessen αφυδατωμένα, οπότε τα βάζουμε στο νερό για 1 ώρα και μπορούμε να βράσουμε τα μακαρόνια και στο νερό των μανιταριών, για super γεύση. Όλα τα αρώματα του δάσους στο πιάτο μας.

Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μακαρόνια με χειροποίητα ζυμαρικά όπως στριφτάρια, ταλιατέλες, φλωμάρια.

Η συνταγή είναι αγαπημένη από την Έφη Μαρκοζάνες.

Μοσχαράκι με μανιτάρια και μακαρόνια

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονο

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κομμάτια

350 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες

2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

200 ml λευκό κρασί, μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά ή ροδίτη

Φρεσκοστυμμένο χυμό από 2 λεμόνια

1 κ.σ κορν φλάουρ

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

αλάτι

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας 5 λεπτά, από κάθε πλευρά και γυρίζουμε με τη λαβίδα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, τα πιπέρια και ανακινούμε το τηγάνι.

Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 8 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, γιατί τα μανιτάρια βγάζουν και τα δικά τους.

Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο, πιπέρια και «σβήνουμε»  με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθεί σχεδόν το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 50  λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο, ελέγχοντας κατά διαστήματα την ποσότητα του νερού.

Παράλληλα σε βαθιά κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι και αμέσως τα μακαρόνια, που τα βράζουμε al dente και τα σουρώνουμε.

Πριν κατεβάσουμε το μοσχάρι από τη φωτιά με κουτάλα παίρνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού, το βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με το σύρμα για να μην σβολιάσει.

Το ρίχνουμε στο φαγητό ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα μακαρόνια.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και διακοσμούμε με ένα φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βάζουμε σε κάθε πιάτο ένα κλαράκι φρέσκης ρίγανης.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με το τριμμένο τυρί γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !