Μπιφτέκια κοτόπουλου με νιφάδες βρώμης

Τα μυστικά των Chef

Γεύση απίθανη…

Τα μπιφτέκια είναι μια ασφαλής επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι, αφού αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Είναι πολύ πιο ελαφρά από τα μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά και ενδείκνυνται ακόμα και για αυτούς, που προσέχουν την διατροφή τους.

Αντί ψωμιού ή φρυγανιάς χρησιμοποιούμε νιφάδες βρώμης, που είναι ευεργετικές για τον οργανισμό μας και το αποτέλεσμα πιο γευστικό.

Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και σερβίρονται με χόρτα, σαλάτα ή πουρέ λαχανικών ή ακόμα πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

Το λεμόνι πάει πολύ στα μπιφτέκια κοτόπουλου.

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κιμά γαλοπούλας και αρωματικά διάφορα όπως θυμάρι, ρίγανη.

Ακόμα μπορείτε να βάλετε στον κιμά καρέ ντομάτας ή πιπεριάς, οπότε η γεύση «ανεβαίνει» περισσότερο.

Μπιφτέκια κοτόπουλου με νιφάδες βρώμης

Από τη Φωτεινή Κασσαβέτη, περίφημη μαγείρισσα, Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Υλικά

1 κιλό κιμά κοτόπουλο

1 αυγό

1 ½ φλιτζάνι του καφέ νιφάδες βρώμης

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. πάπρικα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, τις νιφάδες βρώμης, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι.

Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, για να αναδυθούν τα αρώματα.

Μόλις βγάλουμε τον κιμά από το ψυγείο το ζυμώνουμε και πάλι.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη γραβιέρα Νάξου και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στον κιμά.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μπιφτέκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !