Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα

Τα μυστικά των Chef

Τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Νόστιμα μπισκότα και εύκολα στην παρασκευή τους. Ιδανικό συνοδευτικό του καφέ ή του απογευματινού τσαγιού. Ωραίο snack για να πάρουν τα παιδιά το σχολείο. Αν θέλουμε στη συνταγή του Λαέρτη, να δώσουμε περισσότερο χρώμα και γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες μαρμελάδες, οπότε θα έχουμε μια πολύχρωμη παλέτα διαφορετικών γεύσεων…

Ακόμα θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τη μαρμελάδα με πραλίνα σοκολάτας ή πραλίνα φουντουκιού.

Η επιλογή δική σας…

Βiskota gemista

Μπισκότα με μαρμελάδα

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef, Terra Petra, Θέατρο Πέτρας

 Υλικά

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

400 γρ. βούτυρο εκλεκτό,  κρύο κομμένο σε κύβους

5 γρ. baking powder

250 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά ολόκληρα

750 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο ή φράουλα ή φρούτα του δάσους ή βερίκοκα ή σύκο

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και τα αυγά.

Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ακουμπάμε στον πάγκο.  Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.

Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ διαμέτρου 4 εκ. κόβουμε στρογγυλά τη ζύμη και τα αραδιάζουμε στο ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Στους μισούς δίσκους ζύμης δημιουργούμε μία τρύπα, χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο κουπάτ. Όση ζύμη περισσεύει την πλάθουμε ξανά.

Την ανοίγουμε με τον πλάστη και δημιουργούμε ζυμαρένια μπισκότα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα μας.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Τότε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλείφουμε τη μαρμελάδα στα ολόκληρα μπισκότα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τα μισά μπισκότα.

Κλείνουμε τα ολόκληρα μπισκότα με τη μαρμελάδα με τα μπισκότα που πασπαλίσαμε και αν θέλουμε επιπλέον μαρμελάδα βάζουμε λίγη ακόμα στο κέντρο του μπισκότου που είναι κενό.

Σερβίρουμε αμέσως τα μπισκότα μας ή αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε πάντα φρέσκα και τραγανά τα βάζουμε σε μεταλλικό κουτί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !