Muffins αμυγδάλου γεμιστά με μαρμελάδα πορτοκαλιού

Tips

Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε το πρωινό και τα διατροφικά ατοπήματα είναι αποδεκτά. Πολύ μας άρεσε η εκδοχή των muffins αμυγδάλου με μαρμελάδα πορτοκαλιού από τον πλούσιο μπουφέ πρωινού του ξενοδοχείου Νεφέλη με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και λιχουδιές.

Το ξενοδοχείο Νεφέλη

Τα muffins φωτογραφήθηκαν στον όμορφο κήπο του ξενοδοχείου με ροδοπέταλα και τα αμύγδαλα ήταν από τις πελώριες αμυγδαλιές του κήπου.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολο

Muffins αμυγδάλου γεμιστά με μαρμελάδα πορτοκαλιού

Από το υπέροχο ξενοδοχείο Nefeli, Xώρα Σκύρου

Υλικά για 12 muffins

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

200 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο

200 γρ. καστανή ζάχαρη

3 αυγά

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστρό

70 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, σε σκόνη

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

Χυμό από 1 πορτοκάλι

250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Μια πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα δυνατά μέχρι να ανοίξει το χρώμα και να γίνει σαν κρέμα.

Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ελαφρά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το αμύγδαλο και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι με τις θήκες για muffins και μοιράζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Στο τέλος με ένα κορνέ από την επιφάνεια γεμίζουμε με τη μαρμελάδα πορτοκαλιού.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !