Μια μοναδική γευστική δημιουργία με φρέσκα μυρωδικά και μια ανάλαφρη σάλτσα κρέμα ντομάτας που γίνεται εύκολα και αρέσει σε όλους. Μπορείτε εκτός από τα paccherri να χρησιμοποιήσετε και άλλα ζυμαρικά.
Πραγματικά απολαύσαμε τα paccherri στο ατμοσφαιρικό και δροσερό εστιατόριο Fouzer.
Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο
Paccherri με μπουκιές κοτόπουλο φρέσκα μυρωδικά & ανάλαφρη σάλτσα κρέμα ντομάτας
Από τον Κώστα Γεωργατζά, consultant executive chef, restaurant Fouzer, Αγία Παρασκευή
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ paccherri
160 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
100 ml χυμό ντομάτας
1 ποτήρι κρασί λευκό
200 γρ κρέμα γάλακτος ελαφριά
80 ml ζωμό κοτόπουλο
1/3 ματσάκι σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ παρμεζάνα, σε νιφάδες
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα paccherri και τα βράζουμε για 12 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο και το ξηρό κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το φιλέτο κοτόπουλου και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη ντομάτα, την κρέμα και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να γλασάρει και προσθέτουμε το σχινόπρασο.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι , νιφάδες παρμεζάνας.