Οι νέες τάσεις στη διατροφή μας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς τρέχει η καθημερινότητά μας.  Όλα αλλάζουν και θα ήταν παράλογο να μην διαμορφώνονται ανάλογα και οι διατροφικές επιλογές.

Η κλιματική αλλαγή, ο πληγωμένος πλανήτης, η πανδημία του Covid 19 αλλάζουν τα δεδομένα στη διατροφή και στη ζωή μας.

Η πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Food and Health Survey 2020 International Food Information Council,  δίνει νέα δεδομένα.

Αν και παραμένουν σε σταθερή σειρά οι παράγοντες με τους οποίους επιλέγουμε τις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά και αυτοί είναι η γεύση, η τιμή, το πόσο υγιεινό είναι, η ευκολία στην προμήθεια του, η αναγνωρισιμότητά του, η φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή και παρασκευή του, φαίνεται ότι το ποσοστό των ανθρώπων που προσμετρά πλέον το βιολογικό παράγοντα και το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα του στην επιβάρυνση του πλανήτη, έχει αυξηθεί αισθητά. Πάνω από τους μισούς που ρωτήθηκαν (54%) δηλώνουν πως έχει μεγαλύτερη σημασία σήμερα για αυτούς, αν το φαγητό είναι υγιεινό και ασφαλές για το περιβάλλον από ότι πριν από μία δεκαετία στο πλαίσιο ενός υγιεινού προσανατολισμού.

Το 43% ακολούθησε συγκεκριμένη δίαιτα και γίνονται προσπάθειες για μια ισορροπημένη διατροφή μέσα στον τελευταίο χρόνο, με το clean eating και την Keto diet, να συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς.

Παράλληλα αυξάνεται το ποσοστό των ανθρώπων που προτιμούν πρωτεΐνη φυσικής προέλευσης.

Το 74% προσπαθεί να αποφύγει ή να μειώσει τη ζάχαρη.

Οι περισσότεροι προσπαθούν να αυξήσουν την κατανάλωση του νερού φιλτραρισμένου ή εμφιαλωμένου έναντι άλλων ροφημάτων

Περισσότερα άτομα (63%)προσπαθούν να περιορίσουν τα κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή τους και το 21% σχεδόν έχει «υιοθετήσει» αυτό το μοντέλο. Τρία στα πέντε άτομα προσπαθούν με διάφορους τρόπους να περιορίσουν το συνολικό λίπος στη διατροφή τους.

Πάνω από ένα στα τρία άτομα αναζητούν «χαμηλά λιπαρά» ή μειωμένα λιπαρά τρόφιμα ή ποτά με τα γαλακτοκομικά να είναι η πιο κοινή κατηγορία τροφίμων που αναζητούνται από τους καταναλωτές επιλογές με χαμηλά λιπαρά.

Οι 7 στους 10 ανθρώπους ( 69% ) θεωρούν το ελαιόλαδο είναι μεταξύ των  πρώτων πιο υγιεινών ελαίων. Τα επόμενα είναι το λάδι αβοκάντο ή canola και τελευταία ανεβαίνει η ζήτηση στο λάδι καρύδας.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εντάσσουν το αβοκάντο στη διατροφή τους, τα πλούσια σε ωμέγα-3 ψάρια, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους.

Μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κάνει προσπάθειες να αντικαταστήσει το αλάτι στην τροφή με την χρήση βοτάνων.

Όλο και περισσότερο αυξάνονται οι άνθρωποι που υιοθετούν χορτοφαγική διατροφή ή και vegan σε μικρότερο ποσοστό.

Προηγούμενο άρθροΜυδοπίλαφο επικό
Επόμενο άρθροΚαλογερική φάβα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γιορτινά ροφήματα και ποτά για εσένα και τους καλεσμένους σου

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να υποδεχτείς στο σπίτι σου συγγενείς και φίλους για να γιορτάσετε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και τον...

Το χριστουγεννιάτικο deco φέτος θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της οικογένειας και η διακόσμηση του σπιτιού μας πρέπει δημιουργεί ένα background χαρούμενο με χρώμα και style. Φέτος αποφασίζουμε μαζί...

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !