Οι πολλαπλές χρήσεις της λαδόκολλας

Tips

Η λαδόκολλα κερδίζει καθημερινά ολοένα και περισσότερο έδαφος  αφού η χρήση της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα στις εργασίες κουζίνας και όχι μόνο. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Στον φούρνο

  • Για να ψήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι κρέας χωρίς να το κάψουμε εξωτερικά, το τυλίγουμε με λαδόκολλα και τη στερεώνουμε με σπάγκο. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος το ξετυλίγουμε και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα εξωτερικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό κρέας απέξω και τρυφερό από μέσα.
  • Για να μην λερώνουμε τα ταψιά μας, στρώνουμε πριν το ψήσιμο ένα φύλλο λαδόκολλας. Μπορεί να μην αποφύγουμε το πλύσιμο, ωστόσο τα κολλημένα λίπη θα μείνουν στη λαδόκολλα και με ένα πέρασμα του σφουγγαριού το ταψί θα είναι έτοιμο.
  • Αν θέλουμε να προστατεύσουμε το φαγητό από το μαύρισμα ή το κάψιμο στην πάνω του μεριά (π.χ. γεμιστά) το σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα, την οποία αφαιρούμε όταν θέλουμε να ροδίσει το φαγητό και από πάνω.

Στο ψυγείο

  • Στρώνουμε φύλλα λαδόκολλας στα ράφια και στα συρτάρια του ψυγείου για να αποφύγουμε το συχνό τους καθάρισμα. Όταν λεκιαστεί η λαδόκολλα απλά την αντικαθιστούμε με νέα.
  • Τυλίγουμε τα ευαίσθητα λαχανικά (άνηθο, μαϊντανό) με χαρτί κουζίνας από μέσα και λαδόκολλα απέξω και τα διατηρούμε φρέσκα για πολύ καιρό.

Στην κατάψυξη

  • Καταψύχουμε τα τεμάχια κρέατος αφού πρώτα τα χωρίσουμε μεταξύ τους με μικρά φύλλα λαδόκολλας. Έτσι δεν κολλάνε μεταξύ τους και μπορούμε να αποψύξουμε όσα τεμάχια χρειαζόμαστε κάθε φορά.

Γενικές χρήσεις

  • Στρώνουμε λαδόκολλα στα συρτάρια μας για να μην σκονίζονται αλλά και στα ντουλάπια, ειδικά σε εκείνα που αποθηκεύουμε τρόφιμα που μπορεί να λερώσουν ή να στάξουν (αλεύρι, λάδι κ.λπ.)
  • Φτιάχνουμε μια μπάλα από τσαλακωμένη λαδόκολλα και τρίβουμε επιφάνειες που καθαρίζονται δύσκολα, όπως κατσαρόλες, ταψιά κ.α.
  • Τυλίγουμε τα κεριά που θέλουμε να αποθηκεύσουμε για να μην αφήσουν χρώμα στις γύρω επιφάνειες.
  • Τυλίγουμε με λαδόκολλα ένα κομμάτι πίτσα ή μια πίτα για να τη ζεστάνουμε χωρίς να στεγνώσει.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα στην τοστιέρα όταν θέλουμε να ψήσουμε κάποιο τρόφιμο που αφήνει ζουμιά, όπως λουκάνικο ή μπιφτέκι, ώστε να μην λερωθούν οι πλάκες της.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !