Πώς να μαγειρέψω τα όσπρια ώστε να μην προκαλούν φούσκωμα;

Tips

Τα όσπρια έχουν μεγάλη διατροφική αξία και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Πολλοί όμως από εμάς αποφεύγουμε να τα καταναλώνουμε λόγω του ενοχλητικού φουσκώματος που προκαλούν λίγο ή πολύ.

Για να μπορούμε λοιπόν να τα απολαμβάνουμε χωρίς να ερχόμαστε σε δύσκολη θέση πρέπει να προσέξουμε ορισμένα σημεία.

Αρχικά, αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όσπριο που μας ερεθίζει ιδιαίτερα, καλό είναι να το αποφύγουμε. Άλλωστε υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία οσπρίων για να επιλέξουμε.

Ύστερα, κατά την επιλογή μας καλό είναι να βλέπουμε την ημερομηνία σοδειάς, ώστε να αγοράζουμε φρέσκα όσπρια που είναι πιο βραστερά και μας φουσκώνουν λιγότερο.

Μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η επιλογή των αποφλοιωμένων οσπρίων (π.χ. ρεβίθια και φάβα) που περιέχουν λιγότερες ίνες.

Πρέπει επίσης πάντα να μουλιάζουμε τα όσπρια από την προηγούμενη ημέρα σε νερό, τόσο ώστε να διπλασιαστούν σε μέγεθος και να μαλακώσουν.

Κατά το βράσιμο, αφαιρούμε τον αφρό και πετάμε το πρώτο νερό. Στη συνέχεια, βράζουμε σε κλειστή κατσαρόλα ή χύτρα μέχρι τα όσπρια να μαλακώσουν εντελώς.

Αν τα θέλουμε κοκκινιστά ή πιο πικάντικα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι με αυτόν τον τρόπο γίνονται και πιο δύσπεπτα. Ωστόσο η επιλογή είναι δική μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !