Όταν το Μωρό Αρνείται τη Φρουτόκρεμα

Tips

Η διατροφή των μωρών είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για κάθε νέο γονιό. Ειδικά όταν πρόκειται για τη μετάβαση από το μητρικό γάλα ή το γάλα formula σε στερεά τροφή, όπως η φρουτόκρεμα, πολλά μωρά προβάλουν αντίσταση.

Ας δούμε μερικές συμβουλές για να διευκολύνετε αυτή τη μετάβαση:

Ξεκινήστε Σταδιακά

Αρχίστε με πολύ μικρές ποσότητες φρουτόκρεμας, ακόμα και λίγα κουταλάκια του γλυκού. Αναμείξτε λίγη φρουτόκρεμα με γάλα για να το βοηθήσετε να συνηθίσει στη γεύση.

Επιλέξτε την Κατάλληλη Ωρα

Αποφύγετε να δοκιμάζετε νέες τροφές όταν το μωρό είναι κουρασμένο ή πολύ πεινασμένο, καθώς μπορεί να γίνει ανυπόμονο και νευρικό. Επιλέξτε μια ήρεμη στιγμή, χωρίς πολλά ερεθίσματα γύρω.

Γεύση

Αν δεν αρέσει μια γεύση, δοκιμάστε μια άλλη. Μερικά μωρά προτιμούν γλυκιές γεύσεις, ενώ άλλα τις πιο ουδέτερες. Αν το μωρό σας αρνείται να δοκιμάσει, μην επιμένετε υπερβολικά. Δώστε του χρόνο και δοκιμάστε ξανά την επόμενη μέρα.

Υφή

Ελέγξτε ότι η υφή της φρουτόκρεμας είναι κατάλληλη για την ηλικία του μωρού σας. Αρχικά, προτιμήστε πιο λείες υφές. Αν το μωρό συνεχίζει να αρνείται μπορείτε να πολτοποιήσετε φρέσκα φρούτα και να προσθέσετε μικρά και μαλακά κομματάκια βρασμένου μήλου ή αχλαδιού. Η διαφορετική υφή τους ίσως κεντρίσει το ενδιαφέρον του.

Δώστε το παράδειγμα

Φάτε μαζί με το μωρό σας. Τα μωρά μαθαίνουν κυρίως μιμούμενα τους γύρω τους. Δείξτε ενθουσιασμό για την τροφή και ενθαρρύνετε το μωρό όταν δοκιμάζει κάτι νέο.

Είναι Θέμα Υπομονής

Μπορεί να χρειαστεί να προσφέρετε μια νέα τροφή πολλές φορές πριν το μωρό αρχίσει να την αποδέχεται. Μην ξεχνάτε ότι κάθε μωρό είναι διαφορετικό. Μην αγχώνεστε αν το μωρό σας δεν ακολουθεί το “κανονικό” χρονοδιάγραμμα της διατροφής και επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας για κάθε σας ανησυχία.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !