Πώς να Ανακουφίσετε ένα Δυσκοίλιο Μωρό

Tips

Η δυσκοιλιότητα είναι μια συνηθισμένη κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλά νεογέννητα και βρέφη, και μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση και αγωνία τόσο στο μωρό όσο και στους γονείς. Το να βοηθήσετε το μωρό σας να ανακουφιστεί από το δυσκοίλιο μπορεί να απαιτήσει λίγο χρόνο και προσοχή αλλά υπάρχουν πολλές τεχνικές και συμβουλές που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

Μασάζ στην Κοιλιά

Το μασάζ της κοιλιάς μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του δυσκοίλιου. Χρησιμοποιήστε απαλές και κυκλικές κινήσεις σε σχήμα «Π» ξεκινώντας από κάτω αριστερά με τα δάχτυλά σας. Επιμείνετε περισσότερο στην αριστερή περιοχή της κοιλιάς του (για εσάς που το έχετε αντίκρυ, θα είναι δεξιά). Εφαρμόστε με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου σας ένα βρεφικό έλαιο για πιο απαλές κινήσεις. Ανάμεσα στο μασάζ, εφαρμόστε στα ποδαράκια του μωρού ποδηλατικές κινήσεις και σπρώξτε τα γόνατά του  ελαφρά προς το στήθος του για να το βοηθήσετε να αεριστεί.

Εφαρμογή Θερμότητας

Η εφαρμογή μιας ελαφρά ζεστής πετσέτας στην κοιλιά του μωρού σας μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών και να το ανακουφίσει.

Αλλαγή Διατροφής

Συζητήστε με τον παιδίατρό σας για ενδεχόμενες αλλαγές στη διατροφή του μωρού σας. Ορισμένες φορές, η αλλαγή του τύπου γάλακτος (αν δεν θηλάζει), η εισαγωγή φρούτων και λαχανικών ή η προσθήκη προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του δυσκοίλιου μωρού.

Κίνηση

Η απαλή κίνηση του μωρού σας, όπως το κούνημα του στην κούνια ή στην αγκαλιά, μπορεί να βοηθήσει στην κίνηση του εντέρου και να το ανακουφίσει ή έστω να το παρηγορήσει.

Αλλαγή θέσης

Το να αλλάζετε συχνά τη θέση του μωρού σας μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση των αερίων που του προκαλούν φούσκωμα και δυσφορία. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το μωρό σας σε διαφορετικές θέσεις, όπως στην κοιλιά του ή με την πλάτη προς τα κάτω, για μερικά λεπτά κάθε φορά.

Χρήση παιχνιδιών

Ένα κινούμενο παιχνίδι ή ένα παιχνίδι που κρέμεται πάνω από το κρεβάτι του μωρού σας μπορεί να το απασχολήσει και να τον κάνει να ξεχάσει τη δυσφορία του, ενώ η κίνηση του μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση αερίων.

Αυτές οι τεχνικές, σε συνδυασμό με τις προηγούμενες συμβουλές, μπορούν να συμβάλουν στην ανακούφιση του μωρού σας από τη δυσκοιλιότητα. Πάντα θα πρέπει να παρακολουθείτε το μωρό σας και να επικοινωνείτε με τον παιδίατρό σας αν η δυσκοιλιότητα επιμένει ή αν παρατηρείτε οτιδήποτε ασυνήθιστο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !