Πώς να αποψύξεις το κρέας

Tips

Είναι πολύ συνηθισμένο να αποθηκεύουμε το κρέας στην κατάψυξη ώστε να μην επισκεπτόμαστε συχνά την αγορά. Άλλωστε το ωμό κρέας συντηρείται άψογα στην κατάψυξη χωρίς να αλλοιώνονται ούτε τα θρεπτικά του συστατικά ούτε η υφή και η γεύση του.

Πριν το τοποθετήσεις στην κατάψυξη, θυμήσου να το  βάλεις σε ένα σακουλάκι απλώνοντας τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργώντας έτσι μια επίπεδη συσκευασία προκειμένου να καταψυχθεί και θα αποψυχθεί πιο γρήγορα .

Απόψυξη από την προηγούμενη μέρα

Είναι προτιμότερο να αποψύχεται  το κρέας με αργό ρυθμό από την προηγούμενη μέρα. Απόσυρε λοιπόν το κρέας από την κατάψυξη τουλάχιστον 18 ώρες πριν το μαγείρεμα και άφησέ το να αποψυχθεί στη συντήρηση, αφού τοποθετήσεις το σακούλι σε ένα πιάτο ή ταψάκι.  Αν δεν το θυμηθείς εγκαίρως, μπορείς να το αποσύρεις από την κατάψυξη 12 ώρες πριν και να το αφήσεις να αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου, αρκεί να μην κάνει πολλή ζέστη.

Απόψυξη την ίδια μέρα

Αν ξεχάστηκες ή αν προέκυψε ξαφνική ανάγκη για να ξεπαγώσεις κρέας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία ξεπαγώματος του φούρνου σου,  που συνήθως συμβολίζεται με μια νιφάδα χιονιού και μια σταγόνα από κάτω. Πριν χρησιμοποιήσεις τον φούρνο πρέπει να αφαιρέσεις το κρέας από τη συσκευασία του.

Αν διαθέτεις φούρνο μικροκυμάτων, μπορείς να τον ρυθμίσεις στην πιο χαμηλή ισχύ για 15 -20 λεπτά, να ελέγξεις την πορεία του ξεπαγώματος και αν χρειαστεί να επαναλάβεις.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !