Πώς θα κατορθώσεις  να είσαι αγαπητός και χαρούμενος;

Tips

Κάποιοι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από τους γύρω τους. Όλοι τους θεωρούν χαρισματικούς και πολλές φορές διερωτόμαστε γιατί;

Σκέφτηκα να γράψω αυτό το άρθρο με την ελπίδα ότι ίσως θα μπορούσαν να βοηθηθούν κάποιοι φίλοι και να γίνουν αγαπητοί και να περνούν όμορφα στη ζωή τους… Γνωρίζοντας ίσως κάποια μυστικά της τέχνης της επικοινωνίας, της τέχνης της ζωής, που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν και να αναπτύξουν επαναξιολογώντας τη στάση ζωής τους. Διαβάζοντας την εμπνευσμένη ιστορία του τοξοβόλου, που έγραψε ο αγαπημένος μου Paulo Coelho στο τελευταίο του βιβλίο «Τοξοβόλος», ενθουσιάστηκα από τη σκιαγράφηση του  δρόμου του τόξου, που αντιστοιχεί όχι μόνο στην τοξοβολία, αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής και φανερώνει τις αρετές που πρέπει να την διακρίνουν. Ο δρόμος του τόξου είναι ο δρόμος της χαράς και του ενθουσιασμού, της τελειότητας και του λάθους, της τεχνικής και του ενστίκτου. «Το τόξο είναι ζωή. Η πηγή όλης της ενέργειας. Το βέλος θα φύγει κάποια μέρα. Ο στόχος είναι πολύ μακριά. Όμως το τόξο θα μείνει μαζί σου και πρέπει να γνωρίζει πως θα το φροντίσεις. Απαιτεί περιόδους αδράνειας- ένα τόξο που είναι πάντα οπλισμένο και τεντωμένο χάνει τη δύναμή του. Επομένως, επίτρεψέ του να ξεκουραστεί, να ανακτήσει τη σταθερότητά του. Έπειτα όταν τραβήξεις τη χορδή, το τόξο θα είναι ευχαριστημένο και με όλη τη δύναμη ακέραια».  Αυτά έγραφε ο Coelho.

Γνωρίζοντας και αποκωδικοποιώντας τη τέχνη της ζωής, μαθαίνουμε τα μυστικά να περνάμε καλά και να είμαστε αγαπητοί και χρήσιμοι για τους άλλους και για τον εαυτό μας.

Εμείς μπορούμε να σας αποκαλύψουμε τα πιο σημαντικά από αυτά τα μυστικά.

Να είσαι αληθινός … να είσαι ο εαυτός σου

Όποιος από εμάς έχει τη δύναμη να λέει το όχι και να μην προσπαθεί να ευχαριστεί μονίμως τους άλλους, γίνεται τελικά αγαπητός και περνά όμορφα. Γιατί η στάση του φανερώνει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Θέλοντας να ευχαριστήσεις τους πάντες, ίσως δυσαρεστείς αυτούς που δεν πρέπει. Το έξυπνο είναι να ξεκαθαρίζεις τη θέση σου και να μη φοβάσαι να πεις αλήθεια. Θα κερδίσεις χρόνο και δεν θα φθαρείς με δυσαρέσκειες και γκρίνιες.

Να είσαι σταθερός στις θέσεις σου και τις αξίες σου

Αν τελικά οι σκέψεις σου, η στάση σου και η ακεραιότητα του χαρακτήρα σου συνάδει με τις πράξεις σου, τότε η εικόνα σου αναβαθμίζεται. Η καθαρότητα των λόγων και των πράξεων είναι το ζητούμενο και έτσι κερδίζεις την εκτίμηση και την αγάπη των άλλων.

Να είσαι υπεύθυνος

Όταν είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου δεν έχεις ανάγκη να αμφισβητείς τον εαυτό σου, αν έπραξες σωστά. Δεν χρειάζεται να υπαναχωρείς, ούτε να δίνεις περιθώριο στους άλλους να σε κρίνουν. Εσύ ο ίδιος αν νιώθεις ότι έπραξες σύμφωνα με τις αξίες σου προχώρα… θα κερδίσεις την εκτίμηση των άλλων.

Τεκμηριωμένες απόψεις…

Οι σοβαροί άνθρωποι, που κερδίζουν το σεβασμό και την αγάπη των άλλων είναι αυτοί που μετά από σκέψη και μελέτη διαμορφώνουν τη δική τους άποψη, για τα πράγματα. Δεν επηρεάζονται από γνώμες των άλλων, ούτε αλλάζουν γνώμη γιατί «κάποιοι λένε» … Όταν η άποψή σου είναι τεκμηριωμένη δεν χρειάζεται να αναθεωρήσεις, εκτός και αν κάτι συνταρακτικό ανακαλύψεις ο ίδιος, που θα σε κάνει να αλλάξεις άποψη. Εδώ χρειάζεται η κριτική σκέψη…

Προσπάθησε να πραγματώσεις τα όνειρά σου

Για να είσαι αγαπητός από τους άλλους πρέπει να είσαι ευχαριστημένος και να έχεις αυτοπεποίθηση. Αν έχεις προσπαθήσει να πραγματώσεις τα όνειρά σου και έχεις πετύχει κάποια από αυτά, τότε νοιώθεις δυνατός. Βάζε στόχους υψηλούς στην προσπάθειά σου θα πετύχεις περισσότερους. Μην λυπάσαι για κάποια όνειρά σου απραγματοποίητα, αν είναι ρεαλιστικά είναι θέμα χρόνου να συμβούν. Χρειάζεται δύναμη, θετική ενέργεια, επιμονή και υπομονή. Πρέπει να ζούμε τη ζωή που θέλουμε, γιατί η ζωή «σε τούτη εδώ τη γη είναι μία»…

Μάθε να ελέγχεις τα συναισθήματά σου

Ένας εκνευρισμός, μια έντονη θλίψη ή μια έντονη χαρά μπορούν να σε κάνουν να χάσεις τον έλεγχο. Είτε θετικό είτε αρνητικό είναι το συναίσθημά σου, πρέπει να μάθεις να το ελέγχεις. Όταν τα συναισθήματα κυριαρχούν συνήθως θα αντιδράσουμε παρορμητικά και δεν μας πρέπει. Ας αφήσουμε να το σκεφτούμε, να ζυγίσουμε τις όποιες επιπτώσεις και η αντίδραση μας θα είναι ορθολογιστική.

Μάθε τις αρχές της μη λεκτικής επικοινωνίας ή αλλιώς της γλώσσας του σώματος

Παρατηρώντας ένα άτομο και γνωρίζοντας τη γλώσσα του σώματος, μπορούμε να έχουμε αληθινές και ασφαλείς ενδείξεις για τον χαρακτήρα του. Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε αν οι γύρω μας αισθάνονται όμορφα ή άβολα, αν έχουν αυτοπεποίθηση, αν είναι διάθεση για ζωή. Εσείς πρέπει να μάθετε να μιλάτε σταθερά και καθαρά για να σας καταλαβαίνουν οι άλλοι και κυρίως να «περνάτε το μήνυμα ατόμου με αυτοπεποίθηση… αν αυτό συμβαίνει πραγματικά.

Προχωρήστε μπροστά…

Οι άνθρωποι που είναι αγαπητοί και τελικά χαρισματικοί είναι εκείνοι που παίρνουν πρωτοβουλίες και οδηγούν την ομάδα στην κατεύθυνση που κρίνουν ότι πρέπει. Έχουν δύναμη, ενέργεια, γνώση και όνειρα. Δεν τους αρέσει να μένουν άπραγοι… Δεν είναι οι άνθρωποι του καναπέ. Προχωρώντας μπροστά τόσο στο εργασιακό περιβάλλον όσο και στο κοινωνικό γίνονται εύκολα αποδεκτοί από τους άλλους. Βέβαια δεν είναι κάτι που κατακτιέται χωρίς κόπο… αφού πάντα βρίσκονται σε αναζήτηση μαθησιακού στόχου για την εξέλιξή τους και συνεχή κίνηση,  που τους ικανοποιεί.

Υγιεινή ζωή

 Για να έχεις δύναμη πρέπει πάντα να είσαι σε φόρμα, να τρως καλά, να κοιμάσαι καλά, να ασκείσαι και να ξεκουράζεσαι για να διατηρείς καλή ψυχική κατάσταση και να μπορείς να είσαι αγαπητός, να είσαι χαρούμενος και να έχεις την κατάλληλη «εικόνα»

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !