Ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο

Τα μυστικά των Chef

Μια γευστική δημιουργία παραδοσιακή των Σερρών πολύ θρεπτική και νόστιμη. Είναι από τα comfort food υψηλής διατροφικής αξίας που ζεσταίνουν και χορταίνουν… Ένα φαγητό χειμωνιάτικο που πολύ αγαπούν οι vegan και οι vegetarian

 Χρόνος παρασκευής 55 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά / Εύκολη

 Ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο

 Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. ρεβίθια βραστερά

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες ή καρέ

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

4  μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες 1 εκ.

Μισό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Μια πρέζα πάπρικα καπνιστή

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

Μισό πακέτο χυμό ντομάτας

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής  

Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε λεκάνη με νερό.

Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε κατσαρόλα για 30-45 λεπτά, για να είναι al dente. Προσοχή δεν πρέπει να λιώσουν.

Τα βγάζουμε στο τρυπητό να στραγγίξουν.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και για να μαλακώσουν ρίχνουμε λίγο νεράκι ζεστό και βράζουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το αλάτι, την πάπρικα, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το δυόσμο και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Παράλληλα ψήνουμε  τις φέτες μελιτζάνας στο γκριλ γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές για 5 λεπτά.

Σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC ζεσταίνουμε τη γάστρα ή το ταψί.

Στρώνουμε το ταψί με τις μελιτζάνες και αφήνουμε λίγες για την επιφάνεια.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια όπως είναι από την κατσαρόλα και προσθέτουμε και τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας.

Ανακινούμε τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μας να σταθεί για 10 λεπτά τουλάχιστον και σερβίρουμε..

Συνταγή : από το Μεζεδοπωλείο «Panos Here», Nιγρίτα Σερρών

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !