Ρόφημα κάστανου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα αρωματικό ρόφημα με γαλατένια βελούδινη υφή γεύση μοναδική και πολύ θρεπτική. Τα φρέσκα κάστανα είναι στα καλύτερά τους και η μελένια γεύση δένει αρμονικά. Είναι από τις γεύσεις που σε κατακτούν…

Φρέσκα κάστανα όπως μαζεύονται από τα δένδρα

Δοκιμάστε να το φτιάξετε τώρα για να είστε έτοιμοι τα Χριστούγεννα να το προσφέρετε στους φίλους. Μπορείτε ακόμα να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου. Πάνω από το γάλα κάστανου βάζουμε σαντιγί και πασπαλίζουμε με μπαχαρικά που αγαπάμε κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο, κάρδαμο ή και σκόνη κακάου.

Έτοιμα τα κάστανα

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ρόφημα κάστανου

Από τον Claude Marchal, chef patissier, Παρίσι

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. κάστανα, καθαρισμένα προσεκτικά

500 ml νερό εμφιαλωμένο + 800 ml νερό εμφιαλωμένο

3 κ.σ. μέλι ανθέων ή θυμαρίσιο

1 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Για το φινίρισμα

Σαντιγί έτοιμη

Μπαχαρικά ή κακάο bitter

Τρόπος παρασκευής 

Βάζουμε τα 500 ml νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε τα κάστανα τουλάχιστον για 15 λεπτά .

Σουρώνουμε τα κάστανα και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τα 800 ml νερό, το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι.

Τα πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε ένα υγρό με βελούδινη υφή.

Σουρώνουμε και γεμίζουμε τις κούπες μας.

Από πάνω βάζουμε μια στρώση σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα αγαπημένα μας μπαχαρικά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς να επιλέξω μαγιό αν έχω μεγάλη περιφέρεια;

Αν η περιφέρειά σου είναι κάπως μεγαλύτερη από το επιθυμητό, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο και λίγο πολύ οι...

Αυθεντική Λαδόπιτα

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων… Τελευταία εκτιμάται πολύ και από...

Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε...

Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά...

Τί να κάνω για να ξεμυρίσει το μπάνιο;

Όπου υπάρχει υγρασία και μικρόβια υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές. Το μπάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρου που συχνά σε προβληματίζει καθώς ενώ το διατηρείς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !