Ένα αρωματικό ρόφημα με γαλατένια βελούδινη υφή γεύση μοναδική και πολύ θρεπτική. Τα φρέσκα κάστανα είναι στα καλύτερά τους και η μελένια γεύση δένει αρμονικά. Είναι από τις γεύσεις που σε κατακτούν…
Δοκιμάστε να το φτιάξετε τώρα για να είστε έτοιμοι τα Χριστούγεννα να το προσφέρετε στους φίλους. Μπορείτε ακόμα να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου. Πάνω από το γάλα κάστανου βάζουμε σαντιγί και πασπαλίζουμε με μπαχαρικά που αγαπάμε κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο, κάρδαμο ή και σκόνη κακάου.
Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο
Ρόφημα κάστανου
Από τον Claude Marchal, chef patissier, Παρίσι
Υλικά για 4 άτομα
200 γρ. κάστανα, καθαρισμένα προσεκτικά
500 ml νερό εμφιαλωμένο + 800 ml νερό εμφιαλωμένο
3 κ.σ. μέλι ανθέων ή θυμαρίσιο
1 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για το φινίρισμα
Σαντιγί έτοιμη
Μπαχαρικά ή κακάο bitter
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε τα 500 ml νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε τα κάστανα τουλάχιστον για 15 λεπτά .
Σουρώνουμε τα κάστανα και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τα 800 ml νερό, το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι.
Τα πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε ένα υγρό με βελούδινη υφή.
Σουρώνουμε και γεμίζουμε τις κούπες μας.
Από πάνω βάζουμε μια στρώση σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα αγαπημένα μας μπαχαρικά