Σας αγχώνει η υπερβολική εφίδρωση… υπάρχουν μυστικά

Tips

Η εφίδρωση είναι φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας, που σκοπό  έχει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Με αυτό τον τρόπο απελευθερώνεται η θερμότητά μας και πέφτει η θερμοκρασία του σώματος αισθητά.

Eννοείται όταν υπάρχει καύσωνας η εφίδρωση είναι υπερβολική και ιδιαίτερα ενοχλητική.

Ο ιδρώτας, που παράγεται είναι νερό και άλατα, που εξατμίζεται στην επιφάνεια του δέρματός μας και έτσι δροσιζόμαστε. Όμως αφήνει τα αποτυπώματά του …

Θυμηθείτε πόσο άσχημα αισθανθήκατε όταν διαπιστώσατε ότι ο ιδρώτας άφησε έντονα τα ίχνη του στη μπλούζα ή το παντελόνι σας, ειδικά όταν είναι σκούρου χρώματος.

Επίσης η δυσοσμία του ιδρώτα κάποιων ανθρώπων είναι ιδιαίτερα ενοχλητική.

Μην ανησυχείτε όμως υπάρχουν μυστικά για να αποφύγετε τα προβλήματα από την υπερβολική εφίδρωση.

Εμείς σας τα αποκαλύπτουμε

Αποφύγετε κάποιες τροφές

Υπάρχουν τροφές που δημιουργούν μεγαλύτερη εφίδρωση γιατί διεγείρουν τους ιδρωτοποιούς αδένες.

Ο καφές, το τσάι, το αλκοόλ, τα πικάντικα πιάτα με μπαχαρικά πρέπει να τα αποφεύγουμε, γιατί προκαλείται έντονη εφίδρωση.

Όταν λοιπόν είμαστε σε επαγγελματική συνάντηση, που η «εικόνα» μας μετράει πολύ, θα πρέπει να αποφύγουμε κάθε πικάντικη γευστική δημιουργία, την καφεΐνη και το αλκοόλ πάνω από ένα ποτήρι κρασί.

Έτσι θα αποφύγετε την εφίδρωση, γιατί ο οργανισμός αντιδρά και προκαλείται διέγερση των επινεφριδίων και ο ιδρώτας στις μασχάλες, στα πόδια και στις παλάμες είναι ιδιαίτερα εμφανής…

Αποσμητικό που αναστέλλει τον ιδρώτα

Μόλις κάνουμε το βραδινό ντους, πριν πέσουμε για ύπνο, τότε περνάμε με το αποσμητικό μας τις περιοχές, που υπάρχει εφίδρωση.

Υπάρχουν αποσμητικά που δημιουργούν φιλμ και εμποδίζουν τον ιδρώτα να εμφανιστεί στην επιφάνεια του δέρματος.

Παράλληλα χαρίζουν το αγαπημένο σας άρωμα στις περιοχές που πλήττονται από την υπερβολική εφίδρωση.

Μαγειρική σόδα

Το μυστικό των μεξικάνων και των ινδών, που ζουν σε υψηλές θερμοκρασίες είναι να απλώνουν μαγειρική σόδα, στο κέντρο   της μασχάλης τους.

Πριν βγείτε λοιπόν έξω μια πολύ ζεστή ημέρα βάλτε στη μασχάλη σας, λίγη μαγειρική σόδα, που έχει απορροφητικές ιδιότητες και έτσι θα έχετε μείωση της υγρασίας και της μυρωδιάς.

Κατάλληλα ρούχα 

Τα ρούχα που θα πρέπει να φοράτε τις ζεστές ημέρες θα πρέπει να είναι άνετα, ελαφριά, το ύφασμά τους να είναι βαμβακερό ή λινό, ώστε να αναπνέει το δέρμα και να κυκλοφορεί ο αέρας γύρω από το σώμα μας, ώστε να απομακρύνεται η υγρασία.

Εννοείται ότι πρέπει να είναι λευκά ή ανοικτού χρώματος, που δεν απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά την αντανακλούν.

Τα ρούχα μαύρου χρώματος είναι τα πλέον ακατάλληλα.

Επίσης κάποια υφάσματα ρούχων που έχουν βισκόζ ή νάιλον ή άλλα υλικά εκτός βαμβακερών είναι ζεστά, αλλά και η μυρωδιά του ιδρώτα σας δεν θα είναι η καλύτερη…

Άγχος

Το άγχος συμβάλει στην υπερβολική εφίδρωση και ο ιδρώτας στα χέρια και το πρόσωπο μαρτυρά την αγχωτική κατάσταση που βιώνετε.

Θα πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος μας, ακολουθώντας τεχνικές χαλάρωσης, όπως βαθιές αναπνοές, γιόγκα, διαλογισμός για να μειώσουμε τα επίπεδα του άγχους.

Τώρα που γνωρίζετε, πώς να αποφύγετε την υπερβολική εφίδρωση μπορείτε να την αντιμετωπίσετε, χωρίς να νιώθετε ανασφάλεια και αδυναμία.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !