Ταλιατέλες με μύδια, αχιβάδες, γαρίδες και καλαμάρια

Tips

Μια γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας, που σηματοδοτεί το καλοκαίρι … Νόστιμη και υγιεινή αφού ενδυναμώνει τον οργανισμό μας με Ω3 και αντιοξειδωτικά, ενώ συνάμα είναι καλοδεχούμενη από όλους.

Restaurant Tρίαινα, Wyndham Hotel

Τέλεια αρμονία γεύσης, που απολαύσαμε δίπλα στη θάλασσα στο Λουτράκι,

που προσφέρετε για αποδράσεις σύντομες, αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Αθήνα.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολη

Ταλιατέλες με μύδια, αχιβάδες, γαρίδες και καλαμάρια

Από τον διακεκριμένο Γιάννη Μπρατσολιά, executive chef  του Wyndham Loutraki Poseidon Resort

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. ταλιατέλες

100 γρ  αχιβάδες φρέσκιες

50 γρ μύδια, με το κέλυφος

50 γρ καλαμάρια, κομμένο σε ψιλές ροδέλες

50 γαρίδες, καθαρισμένες

60 ml. ελαιόλαδο αρωματισμένο με ginger και δυόσμο

1 κ.γ. πουρέ σκόρδου

3 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

60 ml. λευκό κρασί, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο μόνον το πράσινο μέρος

1 κ.σ. πράσο, το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο

1 αστεροειδή γλυκάνισο

50 γρ. κρεμμύδι λευκό ξηρό

Άνηθο

Χοντρό αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

100 ml ζωμό θαλασσινών

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τις αχιβάδες σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό. Κάθε τόσο ελέγχουμε αν έχουν βγάλει άμμο και στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και πάλι σε τρεχούμενο νερό για να φύγει τυχόν άμμος.

Ελέγχουμε τα μύδια, όσα είναι ανοιχτά πριν την θερμική επεξεργασία, τα αποσύρουμε.

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξηρό κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, και σοτάρουμε για λίγο.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τα θαλασσινά μας.

Προσθέτουμε σε δεύτερο χρόνο τις γαρίδες και το καλαμάρι, σοτάρουμε ελαφρά για  2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, το ζωμό και περιμένουμε μέχρι να φτάσει σε ελαφρύ βρασμό.

Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες, για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Με λαβίδα βγάζουμε τις ταλιατέλες από την κατσαρόλα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά και ανακατεύουμε ελαφρά αφήνοντας να πάρουν μια βράση.

Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε και φινίρουμε το πιάτο με μερικά μύδια και αχιβάδες με τα κελύφη τους.

Μικρά μυστικά

Προσέχουμε κατά το μαγείρεμα όποια θαλασσινά δεν ανοίξουν τα αποσύρουμε αμέσως.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !