Σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη. Να τα προτιμήσω;

Tips

Το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι δύο υλικά που η ελληνική κουζίνα χρησιμοποιεί στην πλειονότητα των συνταγών της. Στην αγορά μπορούμε να τα βρούμε σε αφθονία και σε πολύ χαμηλές τιμές. Ωστόσο και τα δύο κυκλοφορούν και σε μορφή σκόνης.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα;

Τα πλεονεκτήματα της σκόνης κρεμμυδιού και σκόρδου είναι ότι μπορούμε να το έχουμε για πολύ καιρό στο ντουλάπι μας, σε βαζάκι, και να το χρησιμοποιούμε ανά πάσα στιγμή χωρίς να αγχωνόμαστε για τον αν έχουμε ή όχι φρέσκο κρεμμύδι ή σκόρδο.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας αποξηραμένα προϊόντα κάνουμε οικονομία γιατί αποφεύγουμε τη σπατάλη πετώντας  τα αλλοιωμένα φρέσκα προϊόντα που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει.

Τέλος, μαγειρεύουμε πιο γρήγορα και εύκολα, καθώς δεν χρειάζεται να αφιερώσουμε χρόνο και να λερώσουμε σκεύη για να καθαρίσουμε και να πολτοποιήσουμε τα υλικά μας.

Όσον αφορά στα μειονεκτήματα  θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη δεν έχουν τόσο δυνατά αρώματα όσο τα φρέσκα αλλά και ότι χρησιμοποιώντας τα δεν μπορούμε με ευκολία να υπολογίσουμε την ιδανική ποσότητα, δηλαδή πόσες κουταλιές σκόνης αντιστοιχούν για παράδειγμα σε μια σκελίδα σκόρδου ή ένα κρεμμύδι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !