Σωστή σωματική στάση στο γραφείο και αντίο στους πόνους

Tips

Καθώς οι ώρες που περνάμε μπροστά στον υπολογιστή συνεχίζουν να αυξάνονται, η σημασία της σωστής στάσης του σώματος γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Μια κακή στάση μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιους πόνους, καταπόνηση των ματιών, και άλλες παθήσεις που μπορεί να επηρεάσουν την παραγωγικότητα και τη γενική ευεξία.

Εδώ είναι μερικά tips για τη διατήρηση μιας υγιούς στάσης κατά τη διάρκεια της εργασίας σας στον υπολογιστή:

Ρυθμίστε την Καρέκλα σας

Επιλέξτε μια καρέκλα με καλή στήριξη στην πλάτη, και ρυθμίστε το ύψος έτσι ώστε τα πέλματά σας να ακουμπούν επίπεδα στο πάτωμα και τα γόνατα να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών.

Προσαρμόστε το Πληκτρολόγιο και το Ποντίκι

Τοποθετήστε τα πληκτρολόγιο και το ποντίκι σε εύκολα προσβάσιμη απόσταση, ώστε τα μπράτσα σας να είναι χαλαρά και τα χέρια σας να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον αγκώνα σας ή λίγο χαμηλότερα.

Οθόνη

Η οθόνη σας πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών και η απόσταση από τα μάτια σας περίπου το μήκος του χεριού. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της κλίσης της κεφαλής και της καταπόνησης των ματιών.

Κάντε Τακτικές Παύσεις

Κάντε σύντομες παύσεις κάθε 30 λεπτά ή μία ώρα για να σταθείτε, να τεντώσετε τα άκρα και τον κορμό σας και να κινηθείτε. Οι τακτικές παύσεις από την καθιστική θέση είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της καταπόνησης των μυών.

Τεντώστε τους Μυς

Εφαρμόστε απλές ασκήσεις τεντώματος για τον αυχένα, τους ώμους, τα χέρια και την πλάτη κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρείτε τους μυς ενεργούς και να αποτρέψετε την ακαμψία.

Χρησιμοποιήστε Υποστηρικτικά Αξεσουάρ

Χρησιμοποιήστε μαξιλάρι για να υποστηρίξετε την μέση σας και στήριγμα για τον αυχένα ώστε να ξεκουράζετε το κεφάλι σας. Μια ανακλινόμενη καρέκλα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης στην πλάτη.

Μην καμπουριάζετε

Αποφύγετε να γέρνετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός καθώς πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με τη σπονδυλική στήλη.

Ρυθμίστε το Φωτισμό

Εξασφαλίστε κατάλληλο φωτισμό για να μειώσετε την καταπόνηση των ματιών. Αποφύγετε τις δυνατές αντανακλάσεις και το άμεσο φως στην οθόνη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !