Τα σπιτικά σοκολατένια μπισκότα είναι το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων. Γίνονται εύκολα και γρήγορα. Συνοδεύουν αρμονικά τον καφέ ή το τσάι και διανθίζουν τις στιγμές στο γραφείο ή το σχολείο.
Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο
Σπιτικά σοκολατένια μπισκότα
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 30 μπισκότα
180 γρ. βούτυρο εκλεκτό
150 ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
225γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
30 γρ. κακάο εκλεκτό, κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι.
Λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπεν μαρί και τη ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με την μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
Στρώνουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε τη ζύμη και από πάνω άλλη λαδόκολα.
Περνάμε με τον πλάστη από πάνω για να ανοίξουμε σαν χοντρό φύλλο.
Αφαιρούμε το πάνω φύλλο και με ένα κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα στο μέγεθος που θέλουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κουπάτ με διάφορα σχήματα.
Στη λαμαρίνα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μπισκότα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα γιατί απλώνουν.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα, για περίπου 12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στη λαμαρίνα.
Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Τα μπισκότα μας είναι έτοιμα.
Φυλάσσονται σε μεταλλικό κουτί με ριζόχαρτο