Super σπιτικό παγωτό με μύρτιλα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα παγωτό τόσο νόστιμο και εντυπωσιακό. Γίνεται εύκολα και εννοείται ακολουθώντας την ίδια συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα φρούτα του δάσους και άλλα.

Γίνεται στο σπίτι με τα δικά μας υλικά χωρίς να χρειάζεται παγωτομηχανή.

Η φίλη Αντωνία μας χαρίζει τη συνταγή της που γίνεται σε χρόνο dt. Στην κατάψυξη για να γίνει όπως του πρέπει….

 Xρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 4 ώρες / Εύκολο

 Super σπιτικό παγωτό με μύρτιλα

 Από την χαρισματική Αντωνία Κατή, Food Stylist

Υλικά για 6-8 άτομα

500 γρ. κατεψυγμένα ή φρέσκα μύρτιλα – blueberries

300 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό

150-200 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ή λάιμ

Τρόπος παρασκευής

 Βάζουμε τα μύρτιλα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.

Ρίχνουμε τα λιωμένα μύρτιλα σε ένα μπολ μεγάλο.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά.

Ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με τα φρούτα και προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού ή λάιμ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ανοξείδωτο σκεύος ρίχνουμε το μίγμα το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Ανακατεύουμε κάθε 1 ώρα το μίγμα και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.  Συνολικά στην κατάψυξη πρέπει να παραμείνει 4 ώρες τoυλάχιστον.

Σερβίρουμε με το scoop και διακοσμούμε με μύρτιλα ή άλλα φρούτα.

Μικρά μυστικά

Αν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μίγμα μέσα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται από τον κατασκευαστή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !