Super σπιτικό παγωτό με μύρτιλα

Tips

Ένα παγωτό τόσο νόστιμο και εντυπωσιακό. Γίνεται εύκολα και εννοείται ακολουθώντας την ίδια συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα φρούτα του δάσους και άλλα.

Γίνεται στο σπίτι με τα δικά μας υλικά χωρίς να χρειάζεται παγωτομηχανή.

Η φίλη Αντωνία μας χαρίζει τη συνταγή της που γίνεται σε χρόνο dt. Στην κατάψυξη για να γίνει όπως του πρέπει….

 Xρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 4 ώρες / Εύκολο

 Super σπιτικό παγωτό με μύρτιλα

 Από την χαρισματική Αντωνία Κατή, Food Stylist

Υλικά για 6-8 άτομα

500 γρ. κατεψυγμένα ή φρέσκα μύρτιλα – blueberries

300 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό

150-200 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ή λάιμ

Τρόπος παρασκευής

 Βάζουμε τα μύρτιλα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.

Ρίχνουμε τα λιωμένα μύρτιλα σε ένα μπολ μεγάλο.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά.

Ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με τα φρούτα και προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού ή λάιμ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ανοξείδωτο σκεύος ρίχνουμε το μίγμα το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Ανακατεύουμε κάθε 1 ώρα το μίγμα και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.  Συνολικά στην κατάψυξη πρέπει να παραμείνει 4 ώρες τoυλάχιστον.

Σερβίρουμε με το scoop και διακοσμούμε με μύρτιλα ή άλλα φρούτα.

Μικρά μυστικά

Αν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μίγμα μέσα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται από τον κατασκευαστή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !