Tips για το σωστό ψήσιμο του κρέατος στα κάρβουνα

Tips

Το ψήσιμο του κρέατος στη σχάρα είναι ένας νόστιμος και δημοφιλής τρόπος μαγειρέματος, που αγαπάμε και απολαμβάνουμε συχνά, ιδιαίτερα όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος. Ωστόσο, είναι εύκολο να γίνουν λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολικά ψημένο, στεγνό ή καμένο κρέας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το σωστό ψήσιμο του κρέατος:

Προθερμαίνουμε τις σχάρες μας

Προθερμαίνουμε τις σχάρες για 10-15 λεπτά πριν προσθέσουμε το κρέας. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η σχάρα είναι αρκετά ζεστή για να τσιγαριστεί το κρέας και να μην κολλήσει.

Καρυκεύουμε το κρέας

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και προσθέτουμε τα αγαπημένα μας μπαχαρικά πριν το ψήσιμο. Αυτό θα ενισχύσει τη γεύση του κρέατος και θα δημιουργήσει μια νόστιμη κρούστα.

Χρησιμοποιούμε τη σωστή θερμοκρασία

Διαφορετικοί τύποι κρέατος απαιτούν διαφορετικές θερμοκρασίες ψησίματος. Χρησιμοποιούμε ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθούμε ότι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος φτάνει στο κατάλληλο επίπεδο για το ψήσιμο.

Αποφεύγουμε το υπερβολικό ψήσιμο

Το υπερβολικό ψήσιμο μπορεί να οδηγήσει σε ξηρό και σκληρό κρέας. Για να το αποφύγουμε αφαιρούμε το κρέας από τη σχάρα ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, καθώς αυτό θα συνεχίσει να ψήνεται από τη θερμοκρασία που έχει αναπτύξει και αφού το βγάλουμε από τη σχάρα.

Αφήστε το κρέας να «ξεκουραστεί»

Αφού βγάλουμε το κρέας από τη σχάρα, το αφήνουμε  να «ξεκουραστεί» για λίγα λεπτά. Αυτό θα επιτρέψει στους χυμούς να αναδιανεμηθούν στο σώμα του και να το κάνουν πιο ζουμερό και λαχταριστό.

Προσέχουμε τις αναφλέξεις

Οι αναφλέξεις μπορεί να προκαλέσουν κάψιμο του κρέατος και να δημιουργήσουν μια πικρή γεύση στη επιφάνειά του. Προσέχουμε διαρκώς τη σχάρα,  την ανασηκώνουμε αν χρειαστεί ή μετακινούμε το κρέας σε ένα πιο δροσερό μέρος της ψησταριάς.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !