Tiramisu με καραμελωμένες μπανάνες και μπισκότα κανέλας

Tips

Σε είκοσι μόνον λεπτά απολαμβάνουμε ένα απίθανο γλυκάκι με την δική μας υπογραφή…

Έτσι είμαστε πανέτοιμες για τη γιορτή της αγάπης, του Αγίου Βαλεντίνου. Ένα γλυκό τόσο νόστιμο και φίνο που θα εντυπωσιάσει…

Απολαύστε το με τον αγαπημένο σας ή με φίλους.

Ο πολυβραβευμένος μας private chef Κώστας Γεωργατζάς, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα μαγειρικής μας δίνει τη συνταγή από το γλυκό που «γράφει» δυνατά στον ουρανίσκο μας.

Tiramisu με καραμελωμένες μπανάνες και μπισκότα κανέλας

Από τον Κώστα Γεωργατζά, πολυβραβευμένο private chef

Υλικά για 8 άτομα

Ο Κώστας Γεωργατζάς… ο chef της καρδιάς μας

200 γρ μπισκότα κανέλας

3 μπανάνες, κομμένες σε κύβους ή φέτες

40 γρ βούτυρο

60 γρ καστάνη ζάχαρη

2 σφηνάκια κονιάκ ή Captain Morgan

1 δόση espresso lungo

Για την κρέμα 

500 γρ τυρι μασκαρπόνε

4 κρόκοι αυγού

60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

140 γρ κρέμα γάλακτος

1 stick βανίλιας

4 ασπράδια αυγού

Τρόπος παρασκευής  

Πρώτα ετοιμάζουμε τη βάση 

Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι να «κάψει» και προσθέτουμε το βούτυρο.

Σοτάρουμε τις μπανάνες για 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη μέχρι να καραμελώσει.

«Σβήνουμε» με το σφηνάκι κονιάκ ή το Captain Morgan και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα 

Σε στεγνό και καθαρό μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα και την βάζουμε στο ψυγείο.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι «να αφρατέψουν».

Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τους σπόρους της βανίλιας και τη μαρέγκα.

Ανακατεύουμε ανάλαφρα με μια μαριζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στήνουμε τα γλυκάκια μας.

Χοντροσπάμε τα μπισκότα με το χέρι και ανακατεύουμε ανάλαφρα με την καραμελωμένη μπανάνα.

Σε ατομικά σκεύη σερβιρίσματος βάζουμε την καραμελωμένη μπανάνα με το μπισκότο και περιβρέχουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού espresso και από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα τιραμισού.

Αν θέλουμε βάζουμε και ένα όρθιο μπισκοτάκι από πάνω.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !