Από το Ράφι έως το Πιάτο: Συμβουλές για τα Τέλεια Φασόλια

Tips

Τα φασόλια είναι ένα βασικό συστατικό σε πολλές κουζίνες του κόσμου, και προσφέρουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία.

Ακολουθούν οδηγίες για να τα φτιάχνετε τέλεια κάθε φορά:

Επιλογή των φασολιών

Επιλέξτε φασόλια από την τελευταία σοδειά, λεία με ομοιόμορφο χρώμα, ακέραια και χωρίς χτυπήματα.

Μούλιασμα των φασολιών

Τα φασόλια πρέπει να μουλιάζουν για τουλάχιστον 8-12 ώρες σε νερό με θερμοκρασία δωματίου. Αυτό μειώνει τον χρόνο μαγειρέματος και βοηθά στην πέψη.

Αλλάξτε το νερό μετά από 4-6 ώρες.

Για γρηγορότερο μούλιασμα, μπορείτε να βάλετε τα φασόλια σε ζεστό νερό για 1-2 ώρες.

Ξέβγαλμα

Ξεβγάλτε καλά τα φασόλια μετά το μούλιασμα για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες.

Βράσιμο

Χρησιμοποιήστε φρέσκο νερό για το βράσιμο.

Προσθέστε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε τα σε χαμηλή φωτιά.

Ξαφρίστε τα και προαιρετικά, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αλλάξτε το νερό και ξαναβράστε τα.

Προσθέστε μια φέτα κρεμμύδι ή σκόρδο για περισσότερη γεύση.

Αποφύγετε το αλάτι κατά τη διάρκεια του βρασίματος, καθώς μπορεί να σκληρύνει τα φασόλια. Προσθέστε το αλάτι στο τέλος.

Το βράσιμο μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως 2 ώρες, ανάλογα με τον τύπο των φασολιών, το σκεύος που χρησιμοποιείτε και πόσο μαλακά τα προτιμάτε.

Φινίρισμα

Όταν τα φασόλια είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέστε το αλάτι, την ντομάτα, το λάδι και άλλα μπαχαρικά και λαχανικά που σας αρέσουν.

Συντήρηση

Αν περισσέψουν, αποθηκεύστε τα φασόλια στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !