Το Τζίντζερ ή πιπερόριζα έχει τα δικά του μυστικά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η πιπερόριζα μας έρχεται από την Ασία και είναι ένα μπαχαρικό υψηλής διατροφικής αξίας, αφού πλημμυρίζει από θρεπτικά στοιχεία και βιοενεργές ουσίες.

Το ιδιαίτερο άρωμα και η πιπεράτη γεύση της οφείλονται στα έλαια που περιέχει, το κυριότερο είναι η τζιντζερόλη, που διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Από αντιοξειδωτικές ουσίες περιέχει καψαϊκίνη,  βήτα-καροτένια,  καφεϊκό οξύ και κουρκουμίνη.

Η ρίζα της αποτελεί βασικό συστατικό της ασιατικής κουζίνας και χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς κυρίως για γαστρεντερικές διαταραχές και ζαλάδες.

Μπορεί να καταναλωθεί ωμή, αποξηραμένη, σε σκόνη, σαν χυμός ή σαν έλαιο.

Για το κρυολόγημα φτιάξτε ζεστό ρόφημα βράζοντας λεπτές αποφλοιωμένες φέτες τζίντζερ… θα μας θυμηθείτε. Αν δεν σας αρέσει αυτούσιο μπορείτε να το βράσετε μαζί με το τσάι σας.

Αξίζει να χρησιμοποιείτε φρέσκο τζίντζερ για να αρωματίσετε τις σαλάτες, τα θαλασσινά, τα λαχανικά, το χοιρινό, το κοτόπουλο, την κολοκύθα.

Στους φρέσκους χυμούς χαρίζει μια εξωτική πινελιά ειδικά με το πορτοκάλι και τον ανανά, αλλά και το χυμό καρότου ταιριάζει πολύ.

Όταν αγοράζουμε φρέσκο τζίντζερ, πρέπει να επιλέγουμε αυτά που η ρίζα δεν έχει ρυτιδώσεις. Αν έχει σημαίνει ότι δεν είναι φρέσκο…

Το τζίντερ διατηρείτε φρέσκο στο ψυγείο αρκεί να είναι τυλιγμένο σε πλαστική σακούλα.

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται με φειδώ. 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο τζίντζερ αντιστοιχεί σε 1/8 από το κουταλάκι αλεσμένη ξηρή πιπερόριζα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !