Τούρτα μους σοκολάτας 85% με κίτρινη κολοκύθα

Tips

Ένα γλυκάκι που το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές αφού η σοκολάτα είναι 85% άρα μόνον καλό προσφέρει στον οργανισμό μας και η κολοκύθα μας χαρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Η Βάσω σαν γιατρός μας ετοίμασε αυτή τη συνταγή για να μπορούν να ικανοποιηθούν κάποιες φορές και εκείνοι που στερούνται για λόγους υγείας τα γλυκά.

Χρόνος Παρασκευής 25 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 νύχτα / Πολύ εύκολο

Τούρτα μους σοκολάτας 85% με κίτρινη κολοκύθα

Από την Βάσω Κατσαρού Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ κίτρινη κολοκύθα, βρασμένη και στραγγισμένη

300 γρ σοκολάτα 85%, σπασμένη σε κομμάτια

1 πρέζα κανέλα, σε σκόνη

1 πρέζα γαρύφαλλο, σε σκόνη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

Για το πασπάλισμα

Κακάο, σε σκόνη

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα, καθαρισμένα και σπασμένα

Λοβούς βανίλιας ή μια κορφούλα μέντας

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Σουρώνουμε καλά την κολοκύθα γιατί βγάζει πολλά υγρά και την πιέζουμε και λίγο με το χέρι να φύγουν πιο εύκολα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ελαφρά με τη μαρίζ.

Στο μπλέντερ βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζεστή κολοκύθα και τη χτυπάμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.

Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μικρή φόρμα και ρίχνουμε την κρέμα.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο σκεπασμένη και την αφήνουμε για ένα βράδυ.

Την βγάζουμε από τη φόρμα την αφήνουμε για λίγο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και πασπαλίζουμε με κακάο και φιστίκι Αίγινας και διακοσμούμε με λοβούς βανίλιας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !