Τούρτα σαλατικών

Tips

Μια πρωτότυπη και πολύ νόστιμη σαλάτα, που μοιάζει με τούρτα. Είναι η ιδεατή σαλάτα για τους ευζωιστές, γιατί κάθε μέρα που ατενίζουμε τον ήλιο είναι γιορτή…

Στο οινοποιείο Μπουτάρη, στο Σκαλάνι

 

Εννοείται για τις γιορτινές ημέρες και τις φιλικές συνάξεις του χειμώνα είναι μια σαλάτα must.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Τούρτα σαλατικών

Από το απίθανο εστιατόριο Λαδόκολλα, Ηράκλειο Κρήτης

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σαλάτα:

350 γρ. ανάμεικτο λάχανο, λευκό και κόκκινο

1 καρότο τριμμένο

100 γρ. καβουρδισμένα κάσιους ( τα 50γρ. τα κρατάμε για το τελικό πασπάλισμα)

50 γρ. γραβιέρα σε φλοίδες

Για το dressing Λαδόκολλα:

50 ml. χυμό λεμόνι

100 ml. ελαιόλαδο

2-3 φέτες ψιλοκομμένο και σoταρισμένο μπέικον

1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Για το φινίρισμα

Ντοματάκι,  κομμένο στα 4

Μια κορφούλα δυόσμο ή μαϊντανό

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ  ανακατεύουμε το λάχανο, το καρότο, 50 γρ. καβουρδισμένα κάσιους, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζουμε το  dressing.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού, το μέλι, το σοταρισμένο μπέικον και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.

Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.

Περιχύνουμε το μείγμα της σαλάτας με το dressing και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σαν βάση βάζουμε την πιατέλα και σε ένα τσέρκι βάζουμε τη σαλάτα πιέζοντας για να πάρει το σχήμα μιας τούρτα.

Αφαιρούμε το τσέρκι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κάσιους και φλοίδες γραβιέρας.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !