Tροφές που δεν αγαπούν το δέρμα σας…

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Είχατε ποτέ φανταστεί ότι υπάρχουν τροφές που κάνουν κακό στο δέρμα σας και πρέπει να αποφεύγονται.

Αν έχετε μόνιμα θαμπή επιδερμίδα και δέρμα με κοκκινίλες ή επίμονη ερυθρότητα ή ένα πρόσωπο ακμιακό, τότε πριν αρχίσετε να ψάχνετε κάποιες πανάκριβες θεραπείες, χωρίς να σας εγγυώνται το αποτέλεσμα, κάνετε ένα πείραμα στον εαυτό σας.

Προσέξτε τη διατροφή σας και προσπαθήστε να αποφύγετε αυτές τις τροφές.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί δερματολόγοι τονίζουν ότι: « αν θέλετε να έχετε ένα φροντισμένο δέρμα, τότε φροντίστε το περιεχόμενο του πιάτου σας».

Εμείς απευθυνθήκαμε σε δερματολόγους και διατροφολόγους προκειμένου να μας επιβεβαιώσουν τη χρησιμότητα συγκεκριμένων τροφών, που συνήθως θεωρούμε ότι χαρίζουν ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Τελικά διαπιστώσαμε ότι κάποιες τροφές που θεωρούσαμε ιδανικές για το δέρμα μας προσφέρουν ακριβώς  αντίθετα αποτελέσματα και πρέπει να τις αποφύγουμε… ειρωνεία.

Γλυκά…πόσο ύπουλα

Τα γλυκά δημιουργούν φθορές στο δέρμα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η ζάχαρη είναι από τους εχθρούς του δέρματός μας, γιατί αυξάνει γεωμετρικά τον γλυκαιμικό μας δείκτη. Στη συνέχεια εκκρίνεται ορμόνη που διεγείρει την παραγωγή σμήγματος και κάπως έτσι δημιουργούνται οι κηλίδες.

Γάλα και εξάρσεις ακμής

Γάλα και ακμή πάνε χέρι χέρι, ειδικά όταν οι ποσότητες που καταναλώνουμε είναι μεγάλες, τότε υπάρχουν επιπτώσεις αρνητικές στο δέρμα μας.

Αν το δέρμα σας είναι ακμιακό θα πρέπει να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα και αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς γαλακτοκομικά τουλάχιστον να επιλέγετε αυτά που παρασκευάζονται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.

Το αλκοόλ είναι καταστροφικό…

Το αλκοόλ σε συνδυασμό με τη ζάχαρη, που περιέχουν τα ποτά, είναι ένας καταστροφικός συνδυασμός, που προκαλεί κακό στο δέρμα. Η ζημιά είναι ορατή και όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει…

Το ίδιο συμβαίνει και με τα αναψυκτικά με ζάχαρη ή κρυμμένες ζάχαρες.

Οι πικάντικες τροφές διογκώνουν τυχόν δερματικά προβλήματα

Τα μπαχαρικά είναι εχθροί του δέρματος, για τους ανθρώπους που πάσχουν από ροδόχρουν ακμή ή οποιοδήποτε ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Ότι πικάντικο λειτουργεί όπως το λάδι στη φωτιά.

Τα πικάντικα τρόφιμα τείνουν να επιδεινώνουν τις συνέπειες της ροδόχρου ακμής, όπως και το αλκοόλ.

Γλουτένη και δέρμα

Η δυσανεξία ή αλλεργία στη γλουτένη αποτυπώνεται στο δέρμα σας, ειδικά στο πρόσωπο. Έτσι μαρτυρά την ανάγκη του οργανισμού μας να γλυτώσει από την ενοχλητική τροφή.

Η σοκολάτα προάγει την ακμή…

Παρόλα τα οφέλη που προσφέρει η μαύρη σοκολάτα στην υγεία μας, αν υπάρχει θέμα ακμής τότε πυροδοτεί τη δράση της.

Ακμή και σοκολάτα πάνε μαζί …

Το αλάτι και αφυδάτωση…

Αν η ποσότητα αλατιού που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας είναι μεγάλη τότε θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε… όχι μόνον για την υγεία σας, αλλά και για την ομορφιά σας.

Το αλάτι ξηραίνει το δέρμα σας και σας χαρίζει μια θαμπή επιδερμίδα και οι ρυτίδες γίνονται ακόμα πιο βαθιές και πολλαπλασιάζονται σε αριθμό.

Πείτε όχι στο αλάτι και σε όλες τις τροφές που αναφέραμε.

Τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά… τώρα ξέρετε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !