Τροφές που διασπούν το λίπος

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Το μυστικό για να χάσουμε βάρος δεν είναι απαραίτητα να κάνουμε δίαιτα. Η τακτική σωματική άσκηση και η κατανάλωση ορισμένων τροφών που διασπούν το λίπος μπορούν να μας χαρίσουν ένα ζηλευτό αποτέλεσμα.

Ποιες είναι όμως οι τροφές που έχουν τη δυνατότητα να διασπούν το λίπος;

Eμείς το διερευνήσαμε και είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε.

Ανανάς

O ανανάς είναι ένας εξαιρετικός λιποδιασπάστης. Έχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο και βιταμίνη C. Η δύναμή του να διασπά τα λίπη οφείλεται στην βρομελίνη, ένα  ένζυμο που εμποδίζει την αποθήκευση λίπους, ιδιαίτερα στο στομάχι και τους μηρούς. Αυτό το ένζυμο καταπολεμά τα λιποκύτταρα και επίσης έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

grapefruit juice

Γκρέιπφρουτ

Αξίζει να εμπλουτίσετε το πρωινό σας με ένα γκρέιπφρουτ, το φρούτο που μειώνει φυσικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σημαντικό είναι ότι περιέχει ένα ένζυμο που βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης.

Έχει αποδειχθεί ότι όσο περισσότερο γκρέιπφρουτ τρώτε τόσο λιγότερο θα πεινάτε.

Μάλιστα είναι προτιμότερο να τρώτε το γκρέιπφρουτ σαν φρούτο και όχι σαν χυμό ώστε να είναι κατά την πέψη μεγαλύτερη η ενέργεια που δαπανά ο οργανισμός μας.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι σε πολλούς ανθρώπους δεν γίνεται καλά ανεκτό από το στομάχι γιατί είναι πολύ όξινο.

Λεμόνι

Το λεμόνι αρέσει πολύ, είναι αρωματικό και σαν εσπεριδοειδές έχει σχεδόν τα ίδια οφέλη με το γκρέιπφρουτ, αλλά περιέχει επίσης κιτρικό οξύ που βοηθά το σώμα να διαλύσει τα λίπη και τις πρωτεΐνες.

Σε ένα ποτήρι συγκεντρώνουμε το χυμό λεμονιού και στύβουμε και το αραιώνουμε με λίγο νερό ή πάγο για να μπορέσουμε να το πιούμε ευκολότερα.

Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί για να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Κανέλα

Εάν θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά η κανέλα Κεϋλάνης θα είναι ο σύμμαχός σας.  Η κανέλα συμβάλει αποτελεσματικά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Χάρη στη δράση του τα σάκχαρα αποθηκεύονται λιγότερο με τη μορφή του λίπους.

Με την κανέλα μπορείτε να πασπαλίσετε το γιαούρτι, το κρεμώδες τυρί κατσικίσιο και μη, τα γλυκά αλλά και αλμυρές γευστικές δημιουργίες.

Στην νότια Αμερική και στα νησιά του Ινδικού συνηθίζουν να ρίχνουν κανέλα σε όλους τους χυμούς από το πορτοκάλι και το λεμόνι μέχρι το μάνγκο, γιατί πιστεύουν ότι είναι ένα δώρο στον εαυτό μας

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι η απόλυτη τροφή που καίει λίπος, αρκεί να μαγειρεύεται ελαφρά ή στον αχνό ή να τρώγεται ωμό.

Είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες αλλά είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό για την υγεία μας.

Μπορείτε να συνδυάζεται το μπρόκολο με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι αλλά μπορεί να διανθίσει τη γεύση της σαλάτας και του πουρέ.

Σέλινο

Το σέλινο είναι εξαιρετικό γιατί πραγματικά είναι η τροφή με αρνητικές θερμίδες.

Η ενέργεια που δαπανά ο οργανισμός για να το αφομοιώσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά του στοιχεία είναι μεγαλύτερη από αυτή που παρέχει.

Το σέλινο τρώγεται ωμό ή σε σαλάτα ή μαγειρεύεται στον αχνό για να μην χάσει τις θρεπτικές του ιδιότητες. Επίσης στα smoothies χαρίζει μια απίθανη πινελιά.

Μελιτζάνα

Η μελιτζάνα είναι μια ακόμα τροφή με αρνητικές θερμίδες.

Το χαρισματικό αυτό λαχανικό που χαρακτηρίζει την κουζίνα της Μεσογείου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καθώς επίσης και τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Η μελιτζάνα μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και είναι πολύ νόστιμη. Ωμή μπορεί να είναι τοξική, οπότε μην το τολμήσετε.

oatmeal-bowl-with-mint-leaves-apple-pieces-wooden-background

Πίτουρο βρώμης

Η αλήθεια είναι ότι το πίτουρο βρώμης δεν σε κερδίζει από την αρχή, αλλά είναι εξαιρετικό για την υγεία μας αλλά και για το σώμα μας.

Είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και απορροφά 30 φορές την ποσότητα νερού.

Λόγω αυτής της ιδιότητας κατά την πέψη απορροφά λίπη και σάκχαρα και έτσι διευκολύνει τις λειτουργίες του οργανισμού μας.

Πιπεριά τσίλι

Οι πιπεριές είναι θαυματουργές για τον οργανισμό μας αφού εκτός από βόμβες βιταμινών και ιχνοστοιχείων καίνε λίπος.

Όσο πιο πικάντικες είναι οι πιπεριές τόσο περισσότερο μειώνουν την όρεξή μας, αυτό είναι ένα από τα μυστικά των celebrities.

fresh-raw-garlic-ready-cook

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι πολύτιμο αντιοξειδωτικό και καταπολεμά την κακή χοληστερίνη και την υπέρταση και είναι φυσικό αντιβιοτικό.

Σημαντικός είναι και ο ρόλος του στη ρύθμιση της όρεξης.

Όσο περισσότερο σκόρδο τρώμε, τόσο περισσότερα σήματα κορεσμού λαμβάνει ο εγκέφαλος.

Όμως το μεγάλο μειονέκτημά του είναι η μυρωδιά του, που φεύγει μόνον αν μασήσετε φύλλα δυόσμου ή μέντας.

Τώρα ξέρετε τις τροφές που θα εντάξετε στη διατροφή σας για να είναι σύμμαχοι στο αδυνάτισμά σας και να καίνε τα λίπη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !