Τροφές που αγαπά η καρδιά μας …

Tips

Σίγουρα η διατροφή είναι από τους παράγοντες που επηρεάζουν την καρδιαγγειακή λειτουργία και την υγεία μας γενικότερα.

Επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο ότι μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να απομακρύνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Αν λοιπόν θέλετε να συμβάλλεται στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς χαρίστε της τροφές που αγαπά…

Εμείς αναζητήσαμε και σας παρουσιάζουμε αυτές τις τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας όσο πιο συχνά μπορείτε…

Γενικά προτιμάμε φρούτα και λαχανικά που έχουν πολλές διαλυτές και αδιάλυτες ίνες και ενδείκνυνται για την υγεία της καρδιάς, γιατί οι ίνες έχουν την δυνατότητα να μειώνουν το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα καθώς επίσης και τη χοληστερόλη.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες των ελευθέρων ριζών.

Βατόμουρα και σμέουρα

Τα berries έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές δυνατότητες λόγω των ανθοκυανινών, που είναι υπεύθυνες για τα έντονα χρώματα του.

Αυτές οι ενώσεις χτυπούν τις ελεύθερες ρίζες που βρίσκονται στον οργανισμό μας και έτσι βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σκουμπρί

Το ταπεινό και φθηνό σκουμπρί είναι σύμμαχος μας στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Πρόκειται για ένα λιπαρό ψάρι που είναι πλούσιο σε Ω – 3 λιπαρά οξέα, που είναι ευεργετικά για την υγεία μας και την καρδιακή λειτουργία.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνοντας τη φλεγμονή, όπως επίσης και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε που βοηθά στην καταπολέμηση των καρδιαγγειακών ασθενειών και εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα.

Επίσης τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοστερόλες, που μειώνουν το υψηλό επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα.

Γενικά οι περισσότεροι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή λειτουργία και βέβαια είναι πλούσιοι σε Ω – 3 λιπαρά.

co Evripidis Apostolidis

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία γιατί πλημμυρίζουν από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και χαρίζουν μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεως. Επίσης έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη οπότε είναι κατάλληλα και για τους διαβητικούς ακόμα.

Όταν μάλιστα τα ρεβίθια συνδυάζονται με σκουμπρί ή με χόρτα και αρωματικά τότε η διατροφική τους αξία αυξάνει…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !