Τροφές που «χαρίζουν» αποτοξίνωση

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ποιες είναι οι τροφές που θα βοηθήσουν τον οργανισμό μας να «συνέλθει» από τις διατροφικές υπερβάσεις τώρα που μένουμε στο σπίτι;

Η αλήθεια είναι ότι φέτος μένοντας σπίτι τα διατροφικά ατοπήματα ήταν αρκετά… περισσότερα από τις άλλες φορές.

Είναι σημαντικό να απαλλάξουμε το σώμα μας το συντομότερο από τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια των εορτών για να ξεκινήσουμε το Νέο Έτος σε εξαιρετική φόρμα.

Υιοθετείστε στη διατροφή σας αυτές τις τροφές που θα σας καθαρίσουν…

Ο ανανάς

Ένα φρούτο αστέρι … γιατί ταιριάζει σε κάθε προσπάθεια να αδυνατίσουμε, αφού περιέχει το ένζυμο που «καίει λίπος». Ο ανανάς επιταχύνει τη λιπόλυση και βοηθά την αποτοξίνωση.

Καλύτερα είναι να τον απολαμβάνεται φρέσκο. Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολος στο καθάρισμα και το κόψιμο, πωλείται και καθαρισμένος οπότε μην ανησυχείτε…

Trofes pou xarizoun apotoxinosi

Το ρόδι

Το ρόδι πλημμυρίζει από βιταμίνη C και είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ ενώ παράλληλα είναι πλούσιο και σε φυτικές ίνες. Σημαντικό είναι επίσης ότι περιέχει φαινολικές ουσίες με πολύ δυνατή αντιοξειδωτική δράση που δεν απαντώνται σε κανένα άλλο φρούτο.

Το μήλο

Τρώγοντας μήλα σίγουρα προσφέρουμε στον οργανισμό μας ανακούφιση και βοηθούν στην εξάλειψη του λίπους και των σακχάρων που έχουν συσσωρευτεί. Πλούσιο σε πηκτίνη, το μήλο βοηθά επίσης στην καταστολή της όρεξης και είναι ιδανικό εάν το στομάχι έχει συνηθίσει να λαμβάνει τροφή σε μεγάλες ποσότητες… η αλήθεια πικρή.

Το λεμόνι

Το λεμόνι επιταχύνει το μεταβολισμό και επιτρέπει την καύση περισσότερων θερμίδων. Είναι επομένως το ιδανικό φρούτο αποτοξίνωσης, όπως και τα ξαδέλφια του, το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ. Μπορούν να καταναλωθούν με τη μορφή χυμού, καθαρού ή αραιωμένου για εκείνους που έχουν ευαισθησία στο γαστρεντερικό ή μπορούμε να βάλουμε ποσότητα από τους χυμούς στις τροφές.

Trofes pou xarizoun apotoxinosi

Το ακτινίδιο

Το ακτινίδιο είναι ιδανικό για πρωινό αποτοξίνωσης. Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης C, είναι επίσης πλούσια σε ιχνοστοιχεία όπως χαλκό, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες Β9 και Κ και διαλυτές ίνες που διευκολύνουν την πέψη.

Το πράσο

Είναι πλούσιο σε κάλιο και χαμηλό σε νάτριο, ενώ έχει διουρητικές ιδιότητες, δηλαδή εξαλείφει τα απόβλητα από το σώμα μέσω των ούρων. Περιέχει επίσης ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τη φλεγμονή αλλά και τον καρκίνο.

Τα πράσινα λαχανάκια

Τα πράσινα λαχανάκια βοηθούν στη θεραπεία της οξύτητας της διατροφής. Είναι γνωστό ότι τα λιπαρά και τα γλυκά ζαχαρούχα προκαλούν έντονη οξύτητα στο στομάχι. Η κατανάλωση πράσινων λαχανικών βοηθά στη μείωση αυτής της οξύτητας και βοηθά στην πέψη. Επιπλέον, έχουν χαμηλές θερμίδες.

Trofes pou xarizoun apotoxinosi

Το σκόρδο

Το σκόρδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και βιταμίνη Ε. Βοηθά στην πρόληψη και την καταπολέμηση της φλεγμονής, ειδικά σε σχέση με χειμερινές λοιμώξεις. Για να το χωνέψετε καλύτερα, είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την πράσινη φύτρα.

Ο κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς έχε αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προστατεύει το συκώτι και θα μπορεί να αποτρέψει ορισμένους καρκίνους. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλά πιάτα, χυμούς και smoothies που «χαρίζει» μια εξωτική πινελιά.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γιορτινά ροφήματα και ποτά για εσένα και τους καλεσμένους σου

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να υποδεχτείς στο σπίτι σου συγγενείς και φίλους για να γιορτάσετε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και τον...

Το χριστουγεννιάτικο deco φέτος θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της οικογένειας και η διακόσμηση του σπιτιού μας πρέπει δημιουργεί ένα background χαρούμενο με χρώμα και style. Φέτος αποφασίζουμε μαζί...

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !