Τροφές που «χαρίζουν» αποτοξίνωση

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ποιες είναι οι τροφές που θα βοηθήσουν τον οργανισμό μας να «συνέλθει» από τις διατροφικές υπερβάσεις τώρα που μένουμε στο σπίτι;

Η αλήθεια είναι ότι φέτος μένοντας σπίτι τα διατροφικά ατοπήματα ήταν αρκετά… περισσότερα από τις άλλες φορές.

Είναι σημαντικό να απαλλάξουμε το σώμα μας το συντομότερο από τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια των εορτών για να ξεκινήσουμε το Νέο Έτος σε εξαιρετική φόρμα.

Υιοθετείστε στη διατροφή σας αυτές τις τροφές που θα σας καθαρίσουν…

Ο ανανάς

Ένα φρούτο αστέρι … γιατί ταιριάζει σε κάθε προσπάθεια να αδυνατίσουμε, αφού περιέχει το ένζυμο που «καίει λίπος». Ο ανανάς επιταχύνει τη λιπόλυση και βοηθά την αποτοξίνωση.

Καλύτερα είναι να τον απολαμβάνεται φρέσκο. Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολος στο καθάρισμα και το κόψιμο, πωλείται και καθαρισμένος οπότε μην ανησυχείτε…

Trofes pou xarizoun apotoxinosi

Το ρόδι

Το ρόδι πλημμυρίζει από βιταμίνη C και είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ ενώ παράλληλα είναι πλούσιο και σε φυτικές ίνες. Σημαντικό είναι επίσης ότι περιέχει φαινολικές ουσίες με πολύ δυνατή αντιοξειδωτική δράση που δεν απαντώνται σε κανένα άλλο φρούτο.

Το μήλο

Τρώγοντας μήλα σίγουρα προσφέρουμε στον οργανισμό μας ανακούφιση και βοηθούν στην εξάλειψη του λίπους και των σακχάρων που έχουν συσσωρευτεί. Πλούσιο σε πηκτίνη, το μήλο βοηθά επίσης στην καταστολή της όρεξης και είναι ιδανικό εάν το στομάχι έχει συνηθίσει να λαμβάνει τροφή σε μεγάλες ποσότητες… η αλήθεια πικρή.

Το λεμόνι

Το λεμόνι επιταχύνει το μεταβολισμό και επιτρέπει την καύση περισσότερων θερμίδων. Είναι επομένως το ιδανικό φρούτο αποτοξίνωσης, όπως και τα ξαδέλφια του, το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ. Μπορούν να καταναλωθούν με τη μορφή χυμού, καθαρού ή αραιωμένου για εκείνους που έχουν ευαισθησία στο γαστρεντερικό ή μπορούμε να βάλουμε ποσότητα από τους χυμούς στις τροφές.

Trofes pou xarizoun apotoxinosi

Το ακτινίδιο

Το ακτινίδιο είναι ιδανικό για πρωινό αποτοξίνωσης. Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης C, είναι επίσης πλούσια σε ιχνοστοιχεία όπως χαλκό, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες Β9 και Κ και διαλυτές ίνες που διευκολύνουν την πέψη.

Το πράσο

Είναι πλούσιο σε κάλιο και χαμηλό σε νάτριο, ενώ έχει διουρητικές ιδιότητες, δηλαδή εξαλείφει τα απόβλητα από το σώμα μέσω των ούρων. Περιέχει επίσης ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τη φλεγμονή αλλά και τον καρκίνο.

Τα πράσινα λαχανάκια

Τα πράσινα λαχανάκια βοηθούν στη θεραπεία της οξύτητας της διατροφής. Είναι γνωστό ότι τα λιπαρά και τα γλυκά ζαχαρούχα προκαλούν έντονη οξύτητα στο στομάχι. Η κατανάλωση πράσινων λαχανικών βοηθά στη μείωση αυτής της οξύτητας και βοηθά στην πέψη. Επιπλέον, έχουν χαμηλές θερμίδες.

Trofes pou xarizoun apotoxinosi

Το σκόρδο

Το σκόρδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και βιταμίνη Ε. Βοηθά στην πρόληψη και την καταπολέμηση της φλεγμονής, ειδικά σε σχέση με χειμερινές λοιμώξεις. Για να το χωνέψετε καλύτερα, είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την πράσινη φύτρα.

Ο κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς έχε αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προστατεύει το συκώτι και θα μπορεί να αποτρέψει ορισμένους καρκίνους. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλά πιάτα, χυμούς και smoothies που «χαρίζει» μια εξωτική πινελιά.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς να επιλέξω μαγιό αν έχω μεγάλη περιφέρεια;

Αν η περιφέρειά σου είναι κάπως μεγαλύτερη από το επιθυμητό, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο και λίγο πολύ οι...

Αυθεντική Λαδόπιτα

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων… Τελευταία εκτιμάται πολύ και από...

Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε...

Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά...

Τί να κάνω για να ξεμυρίσει το μπάνιο;

Όπου υπάρχει υγρασία και μικρόβια υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές. Το μπάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρου που συχνά σε προβληματίζει καθώς ενώ το διατηρείς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !