Τυρί φέτα φουρνιστή με πιπεριά

Tips

Γεύση μεστή ρουστίκ που δοκιμάσαμε στο βουνό το Θεών, τον πανέμορφο και αγέρωχο Όλυμπο. Δένει αρμονικά με ούζο ή τσίπουρο ή κρασί η επιλογή δική σας.

Μας την ετοίμασε ο Δημήτρης, ο διασώστης του Ολύμπου, ιδιοκτήτης της ταβέρνας στα Πριόνια, εκεί που ξεκινά η δύσκολη ορειβατική διαδρομή. Το τελευταίο σημείο που προσεγγίζουμε με αυτοκίνητο.

Οι καταρράκτες του Ολύμπου

Ήχοι νερού υπέροχοι και φύση μοναδική, ωραία ατμόσφαιρα με τους ορειβάτες από όλα τα μέρη του κόσμου, που μόλις κατέβηκαν εδώ συναντιούνται για να διηγηθούν τη δική τους εμπειρία από την κορυφογραμμή του Ολύμπου. Εμπειρία…

Χρόνος παρασκευής  20 λεπτά  / Πολύ εύκολο

Τυρί φέτα φουρνιστή με πιπεριά

Από τον Δημήτρη Κυρίτση, Ταβέρνα Πριόνια, Όλυμπος

Υλικά για 4 άτομα

2 φέτες από 200 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

4 πιπεριές πράσινο κέρατο

2 φέτες ντομάτας, χοντροκομμένες

Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Θρούμπι ή θυμάρι

Ποικιλία πιπεριών, φρεσκοτριμμένων

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε το τυρί φέτα σε κομμάτια, πάνω από κάθε κομμάτι μια φέτα ντομάτας και πασπαλίζουμε με ρίγανη, σκόρδο, θυμάρι.

Περιχύνουμε ελαιόλαδο εκλεκτό και δίπλα στο ταψί βάζουμε 4 πιπεριές κέρατο πράσινες.

Ραντίζουμε τη φέτα με ένα σφηνάκι ούζο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις  για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει λίγο η φέτα και να ψηθεί η πιπεριά και η ντομάτα.

Σερβίρουμε με καψαλισμένο ψωμί ή πίτα αραβική στο γκριλ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !