Χάρμα γεύση και άρωμα
Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνοντας στα Τριζόνια, το πανέμορφο νησάκι του Κορινθιακού … οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας έπεσαν μονομιάς. Μοναδικοί ήχοι αυτοί της φύσης, της θάλασσας, του ανέμου και αρώματα της φύσης. Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν, η θέα μοναδική, όπως και η φιλοξενία της Ιουλίας του ξενοδοχείο Ίασμος. Το νησάκι έχει τη δική του ιστορία αφού ο Ωνάσης ήθελε να το «κάνει» δικό του, πριν αγοράσει τον Σκορπιό… Ευτυχώς για να μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλοι εμείς… Οι περίπατοι στη φύση απίθανοι και εσείς επιλέγετε σε πια μεριά του νησιού θα κάνετε το μπάνιο σας, άλλωστε είναι τόσο μικρό και τόσο όμορφο που σε 2 μέρες μόνον … το έχετε περπατήσει. Η απόσταση από τη στεριά είναι με το καραβάκι μόνον 10 λεπτά…
Η θαλασσινή κουζίνα εδώ δοξάζεται … όπως και η πορτοκαλόπιτα, που ταξιδεύει μέχρι τη Νέα Υόρκη. Η Γιάννα είναι μια όμορφη και άξια κοπέλα, που διάλεξε τα Τριζόνια για κατοικία της, αφού όπως μου είπε τα ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Η αλήθεια είναι ότι είναι εξαιρετική εστιάτορας και στο νησί έχει χαρίσει την δική της υπογραφή στην τοπική γαστρονομία. Το εστιατόριο της Ancora δεσπόζει στο λιμάνι με το μοναδικό του design και σερβίρει την ξακουστή πορτοκαλόπιτα.
Η συνταγή της πορτοκαλόπιτας, μυστικό που μας αποκαλύφθηκε… όχι αμέσως αλλά τις επόμενες ημέρες μετά από την επιμονή μας. Η παρασκευή της είναι εύκολη και η πορτοκαλόπιτα πολύ νόστιμη. Το χρώμα της απίθανο όπως και το άρωμα της. Την σερβίρει με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πορτοκαλιού … Με τη Γιάννα αγαπηθήκαμε από την πρώτη στιγμή είναι κοπέλα που έχει τον τρόπο να σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις στα Τριζόνια, που είναι ονειρικά κάθε εποχή του χρόνου.
Η πορτοκαλόπιτα της Γιάννας
Aπό τη Γιάννα Σίνη, Tριζόνια
Υλικά
4 αυγά
450 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 5 πορτοκάλια
1 φύλλο κρούστας
1 βανίλια
Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Για το φινίρισμα
Φέτες πορτοκαλιού
Tρόπος παρασκευής
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι το σιρόπι να «δέσει». Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κόβουμε σε κομμάτια το φύλλο και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Λαδώνουμε το ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, με τις αντιστάσεις πάνω και κάτω, στους 180ο C για 40 λεπτά.
Μόλις βγει η πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και είναι ζεστή την περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
Αν θέλουμε τη σερβίρουμε δίπλα σε παγωτό καϊμάκι με σάλτσα πορτοκαλιού.
Από πάνω βάζουμε φέτες πορτοκαλιού που τις έχουμε περάσει από το αντικολλητικό τηγάνι με λίγη ζάχαρη και κανέλα.