Banofee με παγωτό

Τα μυστικά των Chef

Ένα γλυκό που αρέσει πολύ. Το banofee έχει τη δική του ιστορία. Την πρώτη του εμφάνιση έκανε στο εστιατόριο The Hungry Monk στο Sussex της M. Βρετανίας. Tην ιδέα της συνταγής διεκδικούν ο ιδιοκτήτης Νigel Mackenzie, που χρησιμοποίησε τις μπανάνες αντικαθιστώντας άλλα φρούτα και ο chef Ian Dowding. Η αλήθεια είναι ότι είναι το πλέον αγαπημένο γλυκό των Βρετανών, που σερβίρεται εθιμικά στους επίσημους επισκέπτες.

Xρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 10 λεπτά / Εύκολη

Banofee με παγωτό

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef restaurant Terra Petra

Υλικά για 4 άτομα

Ο Λαέρτης Οικονόμου, executive chef, του Terra Petra

250 γρ. μπισκότα Digestive

80 γρ. φρέσκο βούτυρο

600 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

2 μπανάνες

200 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά

1 βανίλια

Για το φινίρισμα

30 γρ. μπισκότο Oreo, τριμμένο

10 φέτες μπανάνας, αποξηραμένες

Σάλτσα καραμέλας

Τρόπος παρασκευής

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Digestive σε μπλέντερ.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα ή στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.

Σε μεγάλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το θρυμματισμένο μπισκότο digestive και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να βγάλει τα αρώματά του.

Παίρνουμε 4 φόρμες ή τσέρκια ατομικά και βάζουμε τα μπισκότα σαν βάση ύψους 1 ½ εκ. και ψύχουμε για 10 λεπτά.

Βγάζουμε τα τσέρκια από το ψυγείο και τα ακουμπάμε σε πιάτα.

Πάνω από τη βάση του μπισκότου βάζουμε τη μισή μπανάνα και με τη βοήθεια κουταλιού βάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και με την μαρίζ απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί και αφαιρούμε το τσέρκι.

Γαρνίρουμε με μερικές φέτες μπανάνας πασπαλίζουμε με  μπισκότο Οreo και προαιρετικά ρίχνουμε και σάλτσα καραμέλας.

Αν θέλουμε δίπλα το σερβίρουμε με παγωτό κρέμα ή μπανάνα για περισσή δροσιά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !