Μπρουσκετάκια με ποικιλία αλλαντικών και λαχανικών

Tips

Η Πρωτομαγιά φθάνει και εμείς ετοιμάζουμε τα ιδεατά snack που είναι ότι καλύτερο για ένα πικ νικ σε φύση υπέροχη.

Γίνονται πολύ εύκολα και αρέσουν πολύ για ένα πλούσιο aperitivo στη βεράντα ή τον κήπο σας.

Xρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Μπρουσκετάκια με ποικιλία αλλαντικών και λαχανικών

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef

Yλικά για 16 μπρουσκετακια

1 μπαγκέτα ολικής άλεσης, κομμένη σε φέτες

4 φέτες προσούτο

4 φέτες chorizo

4 φέτες καπνιστό μπούτι γαλοπούλας

4 φέτες μπρεζάολα

4 πιπεριές πράσινες τουρσί

1 καρότο, κομμένο σε λωρίδες

5 ελιές, χωρίς κουκούτσι

4 ντοματίνια

2 αυγά βραστά, κομμένα στη μέση

40 γρ. βούτυρο,  που έχει μαλακώσει

Νιφάδες παρμεζάνας

Τρόπος παρασκευής

Φρυγανίζουμε ελαφρά τις φετούλες του ψωμιού.

Με ένα μαχαίρι βουτυρώνουμε το ψωμί.

Δημιουργούμε τα μπρουσκετάκια τεσσάρων διαφορετικών ειδών.

Πάνω σε τέσσερεις φρυγανισμένες φέτες και βουτυρωμένες απλώνουμε το προσούτο και την ελιά που την καρφώνουμε με ένα σπαθάκι οδοντογλυφίδα.

Σε άλλες τέσσερεις βουτυρωμένες φέτες απλώνουμε το λουκάνικο chorizo, την πίκλα πιπεριάς, το βραστό αυγό και καρφώνουμε με ένα σπαθάκι.

Στις άλλες τέσσερεις βουτυρωμένες φέτες απλώνουμε το καπνιστό ζαμπόν γαλοπούλας,  λωρίδες καρότου, ντοματίνι και φύλλο μαϊντανού και καρφώνουμε με ένα σπαθάκι.

Στις υπόλοιπες φέτες απλώνουμε την μπεζάολα, φλοίδες παρμεζάνας, πίκλα πιπεριάς και καρφώνουμε με ένα σπαθάκι.

Βάζουμε τις μπρουσκέτες σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !