Χοιρινό με κρασί μοσχάτο

Tips

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη. Ένα comfort food χορταστικό και αγαπησιάρικο…

To απολαύσαμε στο πανέμορφο Διχώρι «διά χειρός» Μαρίνας, στην ονειρική πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, την πηγή με το κρυστάλλινο νερό, ατενίζοντας τις κορυφές των Βαρδουσίων

Χρόνος  παρασκευής  25 λεπτά / Εύκολο

Χοιρινό με κρασί μοσχάτο

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες Διχώρι, Φωκίδα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό χοιρινό λάπα, κομμένο σε κύβους

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένο ζουλιέν

1 πιπεριά πράσινη, κομμένο ζουλιέν

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί λευκό, μοσχάτο Σάμου

1 κ.σ. ζωμό βοδινού, demi glace

1 κούπα ζεστό νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το κρέας μέχρι να θωρακιστεί για 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σε κούπα με ζεστό νερό ρίχνουμε το ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα.

Ρίχνουμε το ζωμό βοδινού και αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, σε μέτρια φωτιά.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για χοιρινό λάπα και πανσέτα και θα είναι ακόμα πιο νόστιμο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !