Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Tips

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε στα φυσιολογικά μας, μετά τα διατροφικά ατοπήματα των εορτών.

Άλλωστε τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά αλλά και φυτικές ίνες που μας χορταίνουν.

Πολλοί αποφεύγουν τα πολλά φρούτα λόγω των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων γιατί θεωρούνται μάλλον επιβαρυντικά για τον οργανισμό και λιγότερο ευεργετικά.

Φιρίκια ορεινά, βιολογικά

Ποια λοιπόν φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να επιλέγουμε;

Βιολογικά φρούτα και λαχανικά πιστοποιημένα από έγκριτους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πληρούν υποχρεωτικά αυστηρές προδιαγραφές ως προς τη χρήση των χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Η πιστοποίηση αυτή είναι αναμφισβήτητο ποιοτικό κριτήριο στην επιλογή τους.

Καλοκαιρινές ντομάτες που «λιάζονται»

Eπιλέγουμε φρούτα και λαχανικά εποχής και εντοπιότητας έστω και συμβατικά.

Προτιμάμε φρούτα και λαχανικά αειφόρου γεωργίας, που ο παραγωγός δεν χρησιμοποιεί χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, παρά μόνον «πράσινα λιπάσματα» όπως κοπριά πουλερικών, κοπριά ζώων, φύκια κλπ.

Πως θα επωφεληθούμε από τα ευεργετικά θρεπτικά οφέλη των φρούτων και λαχανικών;

Για την αποτοξίνωση του οργανισμού μας θα πρέπει να επιλέγουμε «αληθινά» φρούτα και λαχανικά. Να αποφεύγουμε το ξεφλούδισμά τους και το πολύωρο μαγείρεμα ώστε να αποτρέψουμε την αλλοίωση των βιταμινών, των αντιοξειδωτικών και των μετάλλων.

Μαγειρεύουμε κυρίως στον «ατμό» ή τα τρώμε ωμά ψιλοκομμένα ή τριμμένα και εννοείτε ποτέ τηγανητά.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !