Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Tips

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία μας. Αυτές είναι μόνον κάποιες από τις αιτίες.

Φροντίζουμε να αποφύγουμε συχνά καθημερινά λάθη για να επιβραδύνουμε την τριχόπτωση, που προκαλεί θλίψη.

Μην ξεχνάτε ότι τα μαλλιά αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της υγείας μας. Εκτός των συμβουλών που ακολουθούν αν το φαινόμενο είναι έντονο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

Κακή διατροφή

Η μη ισορροπημένη διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην απώλεια των μαλλιών μας. Οι τροφές που βοηθούν είναι αυτές με πλούσιες πρωτεΐνες και αμινοξέα που βρίσκονται στο κρέας ή στο ψάρι και οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη του συμπλέγματος Β κυρίως Β5 και Β7, σε βιταμίνη C και σε ψευδάργυρο. Αποφεύγουμε τις δίαιτες express αλλά και τις μακροχρόνιες που στερούν τον οργανισμό μας από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Άγχος

Το άγχος μας και η κακή ψυχολογική μας διάθεση και η κούρασή μας αποτυπώνονται και στα μαλλιά μας που γίνονται θαμπά και χαλαρά… μέχρι που καταλήγουν να πέφτουν. Πολλές φορές από αμηχανία πιάνουμε τα μαλλιά μας ή τα τραβάμε ελαφρά ή τα στριφογυρίζουμε με τα δάχτυλά μας. Θα πρέπει να φροντίσουμε να εκτονώνουμε το άγχος ή την αμηχανία σας χρησιμοποιώντας άλλους τρόπους … όπως ένα μπαλάκι antistress

Πιστολάκι μαλλιών

Η υψηλή θερμοκρασία από το πιστολάκι των μαλλιών τα καταστρέφει και χάνουν τη δύναμή τους. Αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα μαλλιά μας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε απόσταση τουλάχιστον 10 εκ. από τα μαλλιά μας και σε μέτρια θερμοκρασία. Η κατεύθυνση θα πρέπει να είναι από πάνω προς τα κάτω.

Έτσι μόνον θα δυναμώσουν τα μαλλιά μας και θα είναι λαμπερά.

Κάποιες φορές θα πρέπει να τα αφήνουμε να στεγνώνουν φυσικά με τον αέρα και να χρησιμοποιούμε ελάχιστα το πιστολάκι για το φινίρισμα.

Δεν πρέπει να τρίβουμε τα μαλλιά μας με πετσέτες για να στεγνώσουν είναι επώδυνη διαδικασία για εκείνα…

Χτένα ή βούρτσα;

Περιμένετε να φύγει το πολύ νερό για να τα ξεμπερδέψετε χρησιμοποιώντας μόνον χτένα με φαρδιά και αραιά δόντια. Αποφύγετε τις βούρτσες.

«Σφιχτά πιασίματα»

Τα μαλλιά έχουν ανάγκη να αερίζονται… μην τα πιάνετε σφιχτά με λαστιχάκια για να κάνετε αλογοουρά ή κότσους. Αποφύγετε τις σφιχτές πλεξούδες και τα δυνατά τραβήγματα γιατί θα αραιώσουν τα μαλλιά σας μετωπικά και όχι μόνον.

Αφήστε τα περίπλοκα χτενίσματα για κάποιες ημέρες ξεχωριστές. Προσπαθήστε να τα αφήνετε λυτά και φυσικά, τα βοηθάτε έτσι να αναπτυχθούν καλύτερα.

Παραμελημένες βούρτσες και  χτένες

Οι βούρτσες, οι χτένες, τα λαστιχάκια ή τα κοκαλάκια πρέπει να καθαρίζονται πολύ συχνά γιατί συγκεντρώνουν τρίχες και άλλα υπολείμματα προϊόντων περιποίησης. Ο καλύτερος τρόπος για να  καθαρίζουμε τις βούρτσες είναι με μπόλικο νερό και σαμπουάν μαλλιών. Εννοείται ότι φροντίζουμε να αντικαθιστούμε τις βούρτσες τουλάχιστον κάθε εξάμηνο ή χρόνο…

 Βραδινή περιποίηση

Η αναγέννηση των μαλλιών γίνεται τη νύχτα έτσι λοιπόν θα πρέπει να φροντίζουμε να τα βουρτσίζουμε πριν πέσουμε στο κρεβάτι για ύπνο. Έτσι θα απομακρύνονται και όλα τα υπολείμματα προϊόντων styling.

Σκουφιά ή καπέλα

Εννοείται όταν κάνει πολύ κρύο ή κάνουμε μια απόδραση στα χιόνια θα φορέσουμε σκουφιά. Κάποιες φορές θα φορέσουμε καπέλο γιατί η τάση της μόδας το απαιτεί. Όμως θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και όχι να αποτελεί καθημερινότητα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !