Έτσι θα καθαρίζετε πανεύκολα τα βραστά αυγά

Tips

Το καθάρισμα αυγών μπορεί να σας δυσκολέψει, ειδικά όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε το σκληρό κέλυφος χωρίς να καταστρέψετε ασπράδι του αυγού. Ωστόσο, με μερικές πρακτικές συμβουλές, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη. Ακολουθούν κάποια tips για το εύκολο καθάρισμα των αυγών:

Βράζετε τα Αυγά με Σωστό Τρόπο

Βράστε τα αυγά για 9-12 λεπτά. Έτσι εξασφαλίζετε ότι το κέλυφος θα αφαιρεθεί ευκολότερα. Μόλις βράσουν, μεταφέρετε τα αυγά αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Αυτό βοηθά το κέλυφος να αποκολληθεί ευκολότερα.

Χρησιμοποιήστε Ξύδι ή Αλάτι

Προσθέστε λίγο αλάτι ή ξύδι στο νερό του βρασμού. Αυτό βοηθά στην ευκολότερη αφαίρεση του κελύφους.

Κουνήστε τα Αυγά σε ένα Δοχείο

Μετά το κρύο νερό, βάλτε τα αυγά σε ένα κλειστό δοχείο και κουνήστε το δυνατά για λίγα δευτερόλεπτα. Το κέλυφος θα αρχίσει να σπάει και θα αφαιρεθεί πιο εύκολα.

Αφαιρέστε το Κέλυφος Κάτω από Τρεχούμενο Νερό

Κρατήστε το αυγό κάτω από τρεχούμενο νερό και αρχίστε να αφαιρείτε το κέλυφος.

Χρησιμοποιήστε ένα Κουτάλι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι για να βοηθήσετε στην αποκόλληση του κελύφους. Απλώς περάστε το κουτάλι μεταξύ του κελύφους και του αυγού και προχωρήστε προσεκτικά γύρω γύρω.

Ξεκινήστε από την Πλατύτερη Μεριά

Ξεκινήστε το καθάρισμα από το πιο ευρύ τμήμα του αυγού, καθώς εκεί συνήθως υπάρχει ένας αεροθάλαμος που διευκολύνει την αποκόλληση του κελύφους.

Αφήστε τα Αυγά να Κρυώσουν Πλήρως

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα, αφήστε τα αυγά να κρυώσουν εντελώς. Τα ζεστά αυγά είναι πιο ευαίσθητα και το κέλυφος δεν αφαιρείται τόσο εύκολα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !