Έτσι θα Σταματήσεις να Βασανίζεσαι για το Body Image σου

Tips

Ας το παραδεχτούμε, ζούμε σε μια εποχή όπου η εικόνα του σώματος μας απασχολεί περισσότερο από ποτέ. Κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε με εικόνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίσεις και τηλεόραση, που μας δείχνουν τα “ιδανικά” σώματα. Αλλά πραγματικά, ποιος έχει χρόνο να μοιάσει με έναν supermodel όταν η καθημερινότητα τρέχει πιο γρήγορα από έναν μαραθωνοδρόμο; Μην ανησυχείς, υπάρχουν τρόποι να σταματήσεις να βασανίζεσαι για το body image σου και να αρχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι.

Αναγνώρισε την «Αλήθεια» των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να καταλάβεις ότι οι εικόνες που βλέπεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που βλέπεις έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία ή έχουν περάσει ώρες προετοιμασίας και μακιγιάζ. Αν συνειδητοποιήσεις ότι αυτά τα πρότυπα ομορφιάς δεν είναι ρεαλιστικά, θα μειώσεις την πίεση που νιώθεις να ανταποκριθείς σε αυτά.

Εστίασε στην Υγεία, Όχι στην Εμφάνιση

Αντί να εστιάζεις μόνο στην εμφάνιση, προσπάθησε να επικεντρωθείς στην υγεία σου. Κάνε επιλογές που σε κάνουν να νιώθεις καλά, όπως το να τρως θρεπτικά γεύματα και να ασκείσαι τακτικά. Η ευεξία και η καλή υγεία είναι πολύ πιο σημαντικές από το να έχεις τέλειες αναλογίες.

Καλλιέργησε Θετική Αυτοαντίληψη

Αφιέρωσε χρόνο καθημερινά για να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τα θετικά στοιχεία σου. Γράψε μια λίστα με πράγματα που αγαπάς για τον εαυτό σου και διάβαζέ την συχνά. Η αυτοεκτίμηση χτίζεται μέσα από την αυτοαποδοχή και την αγάπη προς τον εαυτό μας.

Απόφυγε τις Τοξικές Επιρροές

Οι τοξικές επιρροές μπορεί να είναι φίλοι, οικογένεια ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σου προκαλούν ανασφάλεια. Μην φοβάσαι να κάνεις ένα βήμα πίσω από αυτές τις επιρροές. Γέμισε τη ζωή σου με ανθρώπους και περιεχόμενο που σε στηρίζουν και σε εμπνέουν να αγαπάς τον εαυτό σου.

Βρες Υποστήριξη

Μερικές φορές, η αλλαγή του τρόπου που βλέπεις τον εαυτό σου μπορεί να είναι δύσκολη και να απαιτεί χρόνο. Μην διστάσεις να αναζητήσεις υποστήριξη από επαγγελματίες, όπως συμβούλους διατροφής ή ψυχολόγους. Οι ομάδες υποστήριξης μπορούν επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να μοιραστείς τις εμπειρίες σου και να λάβεις ενθάρρυνση.

Έκφραση της Ευγνωμοσύνης

Ξεκίνησε μια συνήθεια να γράφεις καθημερινά τρία πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Αυτό θα σε βοηθήσει να εστιάσεις στα θετικά και να αναγνωρίσεις ότι η αξία σου δεν περιορίζεται μόνο στην εμφάνισή σου.

body shaming

Αποδέξου τη Μοναδικότητα του κάθε Σώματος

Κατανόησε ότι κάθε σώμα είναι μοναδικό και όμορφο με τον δικό του τρόπο. Η κοινωνία προσπαθεί συχνά να μας επιβάλλει ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ομορφιά υπάρχει σε όλες τις μορφές και μεγέθη. Αγκαλιάζοντας αυτήν την ποικιλία, θα μπορέσεις να δεις τον εαυτό σου με πιο θετικό μάτι.

Δημιουργία Υγιεινών Συνηθειών

Προγραμμάτισε υγιεινές συνήθειες που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη σωστή διατροφή, τακτική άσκηση, αρκετό ύπνο και δραστηριότητες που μειώνουν το άγχος. Η φροντίδα του σώματός σου θα σε βοηθήσει να αισθάνεσαι καλύτερα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Το πιο σημαντικό είναι να αγαπάς και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου. Μην αφήνεις την πίεση της κοινωνίας να καθορίζει την αξία σου. Θυμήσου ότι είσαι μοναδικός/ή και αξίζεις αγάπη και σεβασμό ακριβώς όπως είσαι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !