Φασόλια μαυρομάτικα με σάλτσα μαϊντανού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια νόστιμη και πλούσια σαλάτα superfood. Ξεχειλίζει χρώματα, αρώματα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και δυνατές πρωτεϊνες… Είναι τόσο χορταστική και γίνεται πανεύκολα. Η σάλτσα μαϊντανού μπορεί να συνοδεύσει και άλλες σαλάτες ή κοτόπουλο ψητό και ότι άλλο «τραβά η όρεξή μας»… Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για 2 ημέρες σε κλειστό γυάλινο δοχείο.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος στο ψυγείο 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Τα βασικά συστατικά της σαλάτας μας

Φασόλια μαυρομάτικα με σάλτσα μαϊντανού

Υλικά για 2 άτομα

Η ταλαντούχα μαγείρισσα Ειρήνη Ζουγανέλη, μας υποδέχεται στην κουζίνα της

1 φλιτζάνι φασολάκια μαυρομάτικα

10 ντοματάκια, σε φέτες

1 αγγούρι, σε φέτες

1 κ.σ. ελίτσες, χωρίς το κουκούτσι σε φέτες

10 σπυριά κάπαρης

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Σάλτσα μαϊντανού

3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μισό αβοκάντο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό από μισό λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

 

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και τα φασόλια.

Βράζουμε τα φασόλια σε μέχρι να μαλακώσουν,  χωρίς να λιώσουν για 25 λεπτά, εξαρτάται και από την ποιότητα των φασολιών.

Τα βάζουμε στη σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αγγούρι, τις ελίτσες, την κάπαρη, το κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα πιπέρια και ανακατεύουμε καλά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μαϊντανού.

Στο μπλέντερ βάζουμε τον μαϊντανό, το αβοκάντο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα.

Περιχύνουμε τη σαλάτα φασολιών με τη σάλτσα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε δροσίζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη για 30 λεπτά.

Συνταγή : Eιρήνη Ζουγανέλη, περίφημη μαγείρισσα Μύκονος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !