Φασόλια μαυρομάτικα με σάλτσα μαϊντανού

Tips

Μια νόστιμη και πλούσια σαλάτα superfood. Ξεχειλίζει χρώματα, αρώματα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και δυνατές πρωτεϊνες… Είναι τόσο χορταστική και γίνεται πανεύκολα. Η σάλτσα μαϊντανού μπορεί να συνοδεύσει και άλλες σαλάτες ή κοτόπουλο ψητό και ότι άλλο «τραβά η όρεξή μας»… Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για 2 ημέρες σε κλειστό γυάλινο δοχείο.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος στο ψυγείο 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Τα βασικά συστατικά της σαλάτας μας

Φασόλια μαυρομάτικα με σάλτσα μαϊντανού

Υλικά για 2 άτομα

Η ταλαντούχα μαγείρισσα Ειρήνη Ζουγανέλη, μας υποδέχεται στην κουζίνα της

1 φλιτζάνι φασολάκια μαυρομάτικα

10 ντοματάκια, σε φέτες

1 αγγούρι, σε φέτες

1 κ.σ. ελίτσες, χωρίς το κουκούτσι σε φέτες

10 σπυριά κάπαρης

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Σάλτσα μαϊντανού

3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μισό αβοκάντο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό από μισό λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

 

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και τα φασόλια.

Βράζουμε τα φασόλια σε μέχρι να μαλακώσουν,  χωρίς να λιώσουν για 25 λεπτά, εξαρτάται και από την ποιότητα των φασολιών.

Τα βάζουμε στη σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αγγούρι, τις ελίτσες, την κάπαρη, το κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα πιπέρια και ανακατεύουμε καλά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μαϊντανού.

Στο μπλέντερ βάζουμε τον μαϊντανό, το αβοκάντο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα.

Περιχύνουμε τη σαλάτα φασολιών με τη σάλτσα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε δροσίζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη για 30 λεπτά.

Συνταγή : Eιρήνη Ζουγανέλη, περίφημη μαγείρισσα Μύκονος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !