Μια γευστική δημιουργία που γίνεται πολύ γρήγορα και αρέσει σε όλους. Το σύγκλινο και η λούντζα είναι νησιώτικα αλλαντικά από ψαρονέφρι και αρέσουν πολύ, αφού μεστώνουν με τη βοήθεια του ήλιου και των θαλασσινών αέρηδων.
Ένα εύκολο φαγητό όλων των εποχών που μπορείτε να διανθίσετε με τα μυριστικά και μπαχαρικά.
Την καλύτερη φουρτάλια τη δοκιμάσαμε στη Στενή, στην ταβέρνα Απόδραση και ζητήσαμε τη συνταγή.
Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο
Φουρτάλια με σύγλινο
Από τον Αντώνη Αλβέρτη, ταβέρνα Απόδραση, Στενή Τήνου
Υλικά για 4 άτομα
10 αυγά
5-6 πατάτες, μεσαίου μεγέθους
400 γρ. σύγκλινο
Νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε της πατάτες και τις κόβουμε ομοιόμορφα για τηγάνισμα.
Ψιλοκόβουμε το σύγκλινο και το αφήνουμε να σοταριστεί και να ροδίσει στο τηγάνι, που θα κάνουμε και την φουρτάλια.
Όταν αυτά ετοιμαστούν και παράλληλα έχουμε τηγανίσει και τις πατάτες τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε 2 στρώσεις μέσα στο τηγάνι.
Στη συνέχεια σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε κατόπιν προσθέτουμε 150 ml νερό.
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ψήνουμε για 6-10 λεπτά, περίπου από κάθε πλευρά, εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε με ψητά ντοματάκια ή κορφούλες αρωματικών χόρτων.
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν πίτσα.