Γαρίδες Πικάντικες

Τα μυστικά των Chef

Ένας μεζές μερακλήδικος…

Μια γευστική δημιουργία πικάντικη, πανεύκολη που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά.

Είναι από αυτές τις γεύσεις που σε ανεβάζουν, δημιουργούν καλή διάθεση για παρέα και τσίπουρα…

Η αψάδα της γαρίδας σβήνει με τσίπουρο ή ούζο ή ένα δροσερό λευκό κρασί. Το ασύρτικο και το μοσχοφίλερο δένουν αρμονικα.

Η συνταγή είναι της Καραϊβικής και είμαι σίγουρη ότι θα την υιοθετήσετε … καλοκαιράκι … όλο και κάποιους καλεσμένους θα έχουμε να μοιραστούμε γεύσεις, χρώματα και αρώματα.

Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι τηγανητό ή μακαρόνια…

Γαρίδες Πικάντικες

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

250 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες, καθαρισμένες

1 κ.σ. μπούκοβο

1 κ.σ. πάπρικα καυτερή

Ένα φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμό από μισό λεμόνι, ζουμερό

Ξύσμα από μισό φρέσκο λεμόνι

1 ντομάτα χωρίς τους σπόρους κομμένη καρέ

150 γρ. αρακά βρασμένος ή κονσέρβας

Αλάτι

3 κλαράκια μάραθο, ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

 

Τρόπος παρασκευής

Βγάζουμε από την κατάψυξη τις γαρίδες για να αποψυχθούν και αφού τις περάσουμε με δροσερό νερό βάζοντάς τες στο σουρωτήρι μετά τις ραντίζουμε με ούζο, για να πάρουν ωραίο άρωμα.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε με τη λαβίδα να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι, το χυμό λεμονιού και το μπούκοβο.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά όλα μαζί.

Ρίχνουμε τον αρακά, το μάραθο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακινώντας το τηγάνι.

Πασπαλίζουμε και με την πάπρικα και ανακινούμε λίγο ακόμα το τηγάνι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι….

Απόλαυση… για μερακλήδες με άποψη…..

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !