Tυροκροκέτες με λευκά τυριά και μάραθο

Τα μυστικά των Chef

 Πανεύκολες και νόστιμες

 Γεύσεις με άρωμα Ελλάδας… νόστιμες τυροκροκέτες που φτιάχνονται γρήγορα με υλικά του τόπου μας. Ο άγριος μάραθος ή ο άνηθος δίνουν ξεχωριστή πινελιά… όπως επίσης και το ούζο.

Οι τυροκροκέτες αυτές μπορούν να πρωταγωνιστούν δίπλα σε ούζο ή τσίπουρο ή ένα δροσερό κρασί ή μπύρα. Το σίγουρο είναι ότι αρέσουν σε όλους.

Στις τυροκροκέτες δίνουμε το σχήμα που θέλουμε ή κάνουμε τους ανάλογους συνδυασμούς.

Μια πλούσια πράσινη σαλάτα χαρίζει αρμονία στη γεύση της τυροκροκέτας.

Tυροκροκέτες με λευκά τυριά και μάραθο

 Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

 Υλικά

250 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

250 γρ. ανθότυρο

4 κλωνάρια ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο ή άνηθο ή δυόσμο

1 κ. γ. πάπρικα καυτερή, σε σκόνη

Μισό φλιτζάνι περίπου αλεύρι κοσκινισμένο

2 ασπράδια από φρέσκα αυγά

1 σφηνάκι ούζο

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ με το πιρούνι λιώνουμε τα τυριά.

Προσθέτουμε τα αυγά, το μάραθο, την πάπρικα και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι μας.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να ξεκολλά η ζύμη από τα χέρια μας και να μην σφίξει η ζύμη.

Ραντίζουμε με το ούζο.

Πλάθουμε τις κροκέτες μας στο σχήμα που θέλουμε σαν σουτζουκάκια, σαν μπαλάκια, στρογγυλές μεγαλύτερες και τις ρολάρουμε πάνω στο αλεύρι.

Σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις «κάψει» τηγανίζουμε τις κροκέτες γυρίζοντάς τες  με λαβίδα.

Σε μεγάλη πιατέλα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις κροκέτες να φύγει το πολύ ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με μια πράσινη σαλάτα στη μέση και γαρνίρουμε με μάραθο ή πιπεριές πολύχρωμες.

 

Προηγούμενο άρθροΜαγειρική και παιδί
Επόμενο άρθροΓαρίδες Πικάντικες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !