H μελιτζάνα θέλει τρόπο…

Τα μυστικά των Chef

Για να σβήσουμε την πικράδα που έχει η μελιτζάνα, την κόβουμε σε φέτες και την πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Τις αφήνουμε 30 λεπτά σε σουρωτήρι και βάζουμε από πάνω ένα βαρύ πιάτο προκειμένου να φύγει ο αέρας από την σάρκα της, που είναι σαν σπόγγος.

Αμέσως μετά ξεπλένουμε τις φέτες της μελιτζάνας με μπόλικο νερό για να φύγει το αλάτι και τις μαγειρεύουμε όπως θέλουμε.

Η μελιτζάνα είναι λαχανικό που χαρακτηρίζει την μεσογειακή και την ελληνική διατροφή.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !