Καλαμαράκια με αρωματικά χόρτα

Tips

Η Σαρακοστή ξεκίνησε και τα καλαμαράκια, το χταπόδι, οι σουπιές και οι γαρίδες είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές.

Η Βάσω μας ετοίμασε μια πανεύκολη γευστική δημιουργία superfood πολύ νόστιμη με αρωματικά χόρτα εποχής και εσείς μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καλαμαράκια με ότι άλλο από τα μαλάκια επιλέξετε.

Το ίδιο ακριβώς ετοιμάσαμε και με σουπιές και ήταν super…

Χρόνος παρασκευής  1 ώρα και 10 λεπτά   / Εύκολο

Kαλαμαράκια με αρωματικά χόρτα

Από τη Βάσω Γιαννοπούλου, γιατρό και περίφημη μαγείρισσα, Πάτρα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 ½ αρωματικά χόρτα όπως σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, λαπάτα, παπαρούνες, σέσκουλα, πράσα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

10 ντοματίνια βελανίδια, κομμένα στη μέση

1 ½ κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά

1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες.

Τρόπος παρασκευής  

Προαιρετικά βάζουμε και πατάτες γύρω γύρω στο ταψί.

Καθαρίσουμε τα χόρτα και τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα κόβουμε, όχι πολύ κοντά.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε τα χόρτα δυνατά με τα χέρια μας.

Στο ταψί βάζουμε ολόγυρα τις πατάτες, αν θέλουμε, τα χόρτα,  τα καλαμαράκια, τα κρεμμύδια, τα αρωματικά, το σκόρδο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Στην επιφάνεια βάζουμε τα ντοματίνια.

Ρίχνουμε ολόγυρα και 1 μεγάλο ποτήρι νερό ζεστό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά ίσως και περισσότερο.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το φαγητό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν χρειάζεται αλατίζουμε ελάχιστα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !