Κοντοσούβλι χοιρινό

Τα μυστικά των Chef

Ρουστίκ γεύση απολαυστική

Οι προσκλήσεις για bbq με φίλους, κάποιες δροσερές βραδιές του καλοκαιριού είναι πάντα καλοδεχούμενες. Η παρέα δίπλα στη φωτιά με αγαπημένα πρόσωπα, γέλια και πειράγματα χαρίζει relax. Το κοντοσούβλι της είναι περιώνυμο και το συνδυάζει με τζατζίκι, καλοψημένες πιτούλες στη φωτιά, πατατούλες τηγανητές  και ωραίες σαλάτες. Το κοντοσούβλι «εξαφανίζεται» στο λεπτό, οι μπριζόλες μένουν για αργότερα…

Με το κοντοσούβλι δένει αρμονικά ένα ωραίο κόκκινο κρασί, ένα αγιωργήτικο. Αν θέλουμε μπορούμε να διανθίσουμε τη γεύση βάζοντας ανάμεσα στο κρέας και κρεμμύδια ή πιπεριές διαφόρων χρωμάτων.

Κοντοσούβλι χοιρινό

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

1.200 γρ. χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μεγάλα καρέ από τον κρεοπώλη

2 μεγάλες  ντομάτες σφικτές

1 κρεμμύδι ξερό

1 μεγάλη πιπεριά πράσινη ή πορτοκαλί

Για τη μαρινάδα

Μουσταρδα απαλή με μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Θυμάρι

Ρίγανη

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

Ρίγανη

Χυμό λεμονιού και φέτες

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Παίρνουμε τα ξυλάκια ή τις σούβλες για το κοντοσούβλι και αφού τα βρέξουμε τα περνάμε με χυμό λεμονιού, αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας.

Κόβουμε τις ντομάτες και την πιπεριά σε κομμάτια αφαιρώντας τα σπόρια και κρατώντας μόνον τη σάρκα. Κόβουμε και το κρεμμύδι σε κομμάτια.

Περνάμε το κρέας στα ξυλάκια και ανά δύο ή τρία κομμάτια κρέατος περνάμε την πιπεριά ή τις ντομάτες ή το κρεμμύδι.

Βάζουμε το κοντοσούβλι στο μπολ με την μαρινάδα και το αφήνουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη. Στο ενδιάμεσο το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

Ψήνουμε το κοντοσούβλι σε μέτρια φωτιά να μην αρπάξουν και το γυρίζουμε σταδιακά για 20-25 λεπτά.

Αν δεν έχουμε bbq μπορούμε να τα ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου για 20-25 λεπτά αφού τον προθερμάνουμε καλά και γυρίζουμε το κοντοσούβλι και από τις δύο πλευρές για να μην αρπάξουν.

Μόλις τα κατεβάσουμε από τη φωτιά τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και ρίχνουμε και χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε με καλοψημένες πιτούλες, τζατζίκι και σαλάτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !